PAS doreşte ca o stradă din Chişinău să poarte din nou numele Regelui Mihai

Până la sfârşitul vieţii Regele Mihai a păstrat o legătură sinceră cu Basarabia şi basarabenii fiind un simbol al luptei pentru libertate şi democraţie, afirmă Maia Sandu.
Regele Mihai
Regele Mihai (Epoch Times România)

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), a anunţat vineri că lansează iniţiativa de a restabili denumirea istorică a străzii Serghei Lazo din municipiul Chişinău cu numele Regelui Mihai.

”Numele Regelui Mihai, trecut în eternitate pe 5 decembrie 2017, este strâns legat de istoria Basarabiei şi a Chişinăului. Fostul suveran al României a vizitat în mai multe rânduri oraşul nostru, iar pentru meritele sale, una dintre străzile centrale ale Chişinăului a fost denumită, în perioada interbelică, în cinstea sa (Marele Voievod Mihai, actuala Serghei Lazo). Până la sfârşitul vieţii acesta a păstrat o legătură sinceră cu Basarabia şi basarabenii”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de socializare.

Liderul PAS menţionează că este de datoria fiecărui moldovean să păstreze în memoria colectivă numele Regelui Mihai, care a fost un simbol al luptei pentru restabilirea dreptăţii, pentru libertate şi democraţie.

În concluzie, formaţiunea politică a făcut un apel public către cetăţenii R. Moldova să fie sprijinită iniţiativa de a se restabili denumirea istorică a străzii Serghei Lazo din Capitală cu numele Regelui Mihai.

În context, internautul Gheorghe Ţăcu fiind de acord cu iniţiativa PAS a citat cuvintele Regelui Mihai: ”Eu am o mare admiraţie pentru basarabenii noştri, că sunt ai noştri, să nu uităm acest lucru! Basarabia este pământ românesc.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe