Donald Trump preia pe Twitter ideea că eventuala sa destituire ar putea genera falii masive în societate

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Brendan Smialowski/AFP/Getty Images)

Donald Trump a afirmat într-o postare pe Twitter luni, că dacă va fi înlăturat din funcţie ar putea izbucni un „război civil” în Statele Unite. Preşedintele l-a citat pe pastorul Robert Jeffress, un colaborator al Fox News, care a sugerat că acuzarea preşedintelui va duce la „război civil”.

"Dacă democraţii vor reuşi să-l înlăture pe preşedinte din funcţie (ceea ce nu este improbabil), va provoca o fractură de tip Război Civil în această naţiune, din care ţara noastră nu se va mai vindeca niciodată", a scris Trump, atribuind citatul lui Jeffress.

Jeffress a spus mai mult sau mai puţin acest lucru pe „Fox & Friends”, iar Trump a adăugat gândurile sale între parantezele postării pe Twitter, spunând că nu va fi niciodată înlăturat din funcţie.

Faptul că preşedintele a repetat citatul a condus la reacţii extinse, inclusiv în propriului său partid.

Începând de luni, peste 90% dintre cei 235 de democraţi din Camera Reprezentanţilor fie susţin procedurile de acţiune împotriva preşedintelui Trump, fie au semnalat că sunt deschişi să le sprijine.

Ancheta oficială a fost anunţată de preşedintele Camerei, Nancy Pelosi, la scurt timp după ce preşedintele a recunoscut că i-a cerut preşedintelui ucrainean să-i investigheze pe fostul vicepreşedinte Joe Biden şi fiul său. Pelosi a spus că acţiunile lui Trump reprezintă o trădare a jurământului său, a securităţii naţionale şi a integrităţii alegerilor din SUA.

Trump este ţinta unui nou scandal după ce un membru al CIA a depus o plângere împotriva preşedintelui american, acuzându-l că a încercat să-l preseze pe Volodimir Zelenski, omologul său ucrainean, în timpul unei conversaţii telefonice, să deschidă o anchetă asupra afacerilor familiei Biden din Ucraina şi a solicitării lui Joe Biden de a concedia un procuror ucrainean.

Administraţia Casei Albe a blocat temporar un ajutor militar oferit de Congres Ucrainei, iar democraţii, care controlează camera inferioară, acuză presiuni exercitate de Donald Trump asupra Ucrainei.

Trump a publicat transcriptul conversaţiei, lucru care a generat bătăi de cap preşedintelui Volodimir Zelenski.

După publicare, democraţii cer acum publicarea altor transcripturi, cu conversaţii telefonice pe care Trump le-a avut cu diverşi lideri internaţionali, evoluţia având şanse să devină o adevărată catastrofă diplomatică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe