Dominique Strauss-Kahn: Eram prea ocupat cu “salvarea lumii” pentru a angaja prostituate

Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, raspunzand unor intrebari in  timpul interviului cu jurnalistul francez Claire Chazal pe postul TF1
Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, raspunzand unor intrebari in timpul interviului cu jurnalistul francez Claire Chazal pe postul TF1 (FRANCOIS GUILLOT / AFP / Getty Images)

Dominique Strauss-Kahn (DSK) a negat faptul că ar fi ştiut că femeile cu care a avut orgii sexuale erau prostituate, menţionând că sexul pe bani ar fi un risc prea ridicat pentru un bărbat care este ocupat cu “salvarea lumii”.

Fostul şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a depus mărturie pentru prima dată într-un proces în care este acuzat de “proxenetism în formă agravată” şi de implicare într-un presupus cerc de prostituţie, într-o zi în care o fostă prostituată a descris suferinţa îndurată când a comis un act “împotriva naturii”, conform news.com.au.

Îmbrăcat într-un costum negru, economistul, care la un moment dat a consiliat preşedinţia franceză, a negat faptul că a avut un program “nebunesc” de petreceri sexuale într-un moment în care FMI-ul pe care îl conducea se ocupa cu “salvarea lumii” de la o criză financiară fără precedent, adăugând că aceste petreceri au avut loc doar de patru ori pe an.

El a spus tribunalului din oraşul nordic francez Lille că nu ar fi participat niciodată la seratele sexuale din Paris, Bruxelles şi Washington dacă ar fi ştiut că femeile erau plătite să fie acolo.

„Sunt îngrozit de practica utilizării prostituatelor”, a menţionat DSK.

Strauss-Kahn a recunoscut că este un libertin şi că, deşi a acceptat riscul unor practici sexuale neobişnuite pentru un bărbat de statura să, nu şi-ar fi asumat riscul plătirii unor prostituate susceptibile la “presiuni”.

Acest proces are loc la aproape patru ani după ce DSK ar fi atacat-o sexual pe camerista Nafissatou Diallo, acuzaţii care i-au distrus cariera în lumea financiară. Ca şef al FMI între 2007 şi 2011, Strauss-Kahn era printre greii lumii financiare şi favoritul Partidului Socialist Francez la alegerile prezidenţiale din 2012.

DSK s-a bucurat de aceste privilegii până în ziua în care a fost arestat, încătuşat în faţa camerelor de filmat şi închis pentru patru zile la Închisoarea Rikers din New York. Camerista Diallo a spus poliţiei că DSK a încercat s-o supună la perversiuni, să o violeze şi i-a rupt ligamentul de la umăr după ce a venit să facă curăţenie în apartamentul acestuia din Hotelul Sofitel din New York în mai 2011.

DSK a fost forţat să demisioneze din poziţia de director al FMI, unde câştiga 500.000 de dolari pe an, deşi procurorii din New York au renunţat la caz trei luni mai târziu deoarece, au spus ei, Diallo şi-a pătat credibilitatea minţind în legătură cu trecutul ei şi schimbându-şi mărturia legată de acţiunile sale imediate, după presupusul atac.

Investigatorii au declarat că au strâns sute de pagini de mărturii de la prostituate care descriu orgiile sexuale pe care le-ar fi organizat DSK, în vârstă de 65 de ani, şi ceilalţi acuzaţi alături de el. Investigatorii şi-au plasat atenţia pe hotelul de lux Carlton din Lille, în apropiere de graniţa belgiană.

Procesul este programat să dureze trei săptămâni şi alături de DSK, pe banca acuzaţilor, se află cel puţin 12 oameni de afaceri şi ofiţeri de poliţie belgieni şi francezi.

Dacă va fi găsit vinovat, economistul francez ar putea primi până la 10 ani de închisoare şi o amendă de 1,5 milioane de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.