Dom' Profesor Voiculescu rămâne fără imperiu

ANAF se pregăteşte să scoată la vânzare sediile Antenelor, Grivco şi Intact. Preţul de pornire al licitaţiei pentru cele patru imobile acoperă doar un sfert din prejudiciul cauzat de Dom' Profesor prin privatizarea ICA.
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Trimis după gratii pentru 10 ani, părintele Antenelor, Dan Voiculescu, va rămâne şi fără mare parte din avere. ANAF a finalizat evaluarea sediilor Grivco, Intact şi televiziunilor Antena 1 şi Antena 3, imobile care i-au aparţinut fondatorului USL, şi le va scoate la vânzare la un preţ de pornire de 15 milioane de euro, pentru a recupera prejudiciul cauzat de "dom' profesor" în dosarul privatizării frauduloase a ICA.

Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că şeful ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, a optat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vânzarea imobilelor respective, nu prin darea în folosinţa altor instituţii publice. Imobilele au fost confiscate de stat după condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare.

Preţul de pornire la licitaţie pentru aceste imobile reprezintă astfel un sfert din prejudiciul calculat de stat în condiţiile în care prejudiciul din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) este estimat la 60 de milioane de euro.

Potrivit rapoartelor consultate de Profit.ro, sediul Antenei 1 şi Antenei 3, din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 25-2 şi sediile grupului Intact şi Grivco din Strada Gârlei au fost estimate la 3,4 milioane de euro şi respectiv 8,3 milioane de euro.

Valoarea a fost stabilită de către evaluatori independenţi angajaţi de ANAF prin licitaţie publică iar după această etapă urmează valorificarea imobilelor, tot prin licitaţie.

Articolul original poate fi citit aici

Reamintim că Dan Voiculescu, colaborator dovedit al fostei securităţi, şi-a început afacerile cu bani "roşii", beneficiind, conform presei, de fondurile firmei fondate de fostul aparat ceauşist de represiuni, CRESCENT. În august 2014, când a fost condamnat, averea sa era estimată, potrivit gândul.info, la aproximativ 350 milioane de euro, ceea ce înseamnă că familia ar fi putut achita prejudiciul în dosarul ICA fără a fi nevoie ca ANAF să vândă din clădiri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne