Doi soldaţi ai forţelor guvernamentale ucişi în estul Ucrainei

Separatist pro-rus in oraşul Lugansk, estul Ucrainei
Separatist pro-rus in oraşul Lugansk, estul Ucrainei (Getty Images)

Ucraina susţine că doi soldaţi au fost ucişi şi trei au fost răniţi în ciocniri cu separatiştii susţinuţi de Rusia în estul ţării.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat joi că luptele recente au provocat de asemenea moartea a 6 luptători separatişti şi rănirea altora 10, potrivit RFE/RL.

Separatiştii au încălcat acordul de încetare a focului de 28 de ori în ultimele 24 de ore, lansând rachete anti-tanc, folosind mitraliere, lansatoare de grenade şi mortiere, potrivit declaraţiei Ministerului.

La rândul lor, separatiştii au susţinut că forţele guvernamentale ucrainene au încălcat acordul de încetare a focului de 25 de ori, dar nu s-au înregistrat răniţi.

Începând cu aprilie 2014, peste 10.300 de persoane au fost ucise în luptele dintre forţele guvernamentale şi separatiştii care controlează părţi ale regiunilor din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk.

Diversele aranjamente de încetare a focului – anunţate ca parte a acordurilor de pace din Minsk din septembrie 2014 şi februarie 2015 – au eşuat.

Un nou regim de încetare a focului a fost stabilit la sfârşitul anului trecut şi trebuia să intre în vigoare în 23 decembrie, însă de atunci, ambele părţi s-au acuzat reciproc de repetate încălcări ale prevederilor înţelegerii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe