Doi angajaţi de la Permise, sancţionaţi cu "mustrare scrisă" pentru favorizarea lui Tăriceanu

Doi angajaţi de la Permise au fost sancţionaţi după ce al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, a sărit peste o coadă impresionantă formată în faţa instituţiei şi a intrat pe uşa din dos pentru a-şi reînnoi permisul de conducere, timp în care publicul nu a mai avut acces în clădire.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Doi angajaţi ai Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Capitală au fost sancţionaţi cu "mustrare scrisă" pentru că l-au ajutat pe şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să eludeze o coadă de aproximativ o mie de persoane intrând pe uşa din dos pentru a-şi reînnoi permisul.

"În urma aspectelor semnalate de mass-media în data de 11.08.2016, în referire la activitatea de preschimbare a permiselor de conducere de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului mun. Bucureşti, la nivelul unităţii noastre s-a declanşat o procedură de verificare. Cu această ocazie, s-a constatat că în situaţia prezentată de către mass-media au fost implicaţi patru lucrători din cadrul serviciului mai sus menţionat, unul cu funcţie de conducere şi trei cu funcţii de execuţie", reiese dintr-un comunicat remis joi de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Potrivit instituţiei, după efectuarea verificărilor cu privire la existenţa sau inexistenţa abaterii disciplinare şi a vinovăţiei lucrătorilor implicaţi, comisia de cercetare disciplinară a stabilit că faptele a doi dintre lucrători, unul cu funcţie de conducere şi unul cu funcţie de execuţie, constituie abatere disciplinară, conform prevederilor legale.

"Drept urmare, aceştia au fost sancţionaţi cu "mustrare scrisă" pentru "intervenţia pentru influenţarea soluţionării unor cereri privind satisfacerea intereselor oricărei persoane", abatere disciplinară prevăzută la art.57, lit.j din Legea nr.360/2002 privind statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare", se mai precizează în comunicat.

Amintim că, nu demult, presa a dezvăluit că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a eludat coada formată la Direcţia de paşapoarte şi eliberare permise, însă acest lucru este normal în opinia înaltului demnitar. Oamenii cu funcţii grele în stat nu ar trebui să se distingă stând la cozi, ci ar trebui să se ocupe de lucruri mai importante, consideră liderul ALDE.

"Există o doză imensă de populism în România. Trebuie să ne hotărâm ce vrem. Vrem ca anumiţi oameni cu funcţii importante în stat să se distingă stând la cozi, sigur nefireşti fără îndoială şi pe care şi eu le condamn, sau vrem să se ocupe de ceea ce trebuie în funcţia respectivă, cum îşi gestionează timpul?

Suntem într-o fază de populism extrem în România care face să existe aceste atitudini pe care le-am observat. Nici eu n-am văzut, nici nu cred că ar fi de dorit să vedem prim-miniştri, miniştri, preşedintele ţării în trecut sau în viitor făcând acest tip de exerciţiu. Rămâne de rezolvat de ce se întâmplă această problemă", a declarat recent Tăriceanu.