Dodon va participa la parada militară din 24 iunie de la Moscova. Cenuşă: Ce coincidenţă reuşită pentru preşedintele RM

Igor Dodon alături de Vladimir Putin la Moscova, în Piaţa Roşie, de Ziua Victoriei
Igor Dodon alături de Vladimir Putin la Moscova, în Piaţa Roşie, de Ziua Victoriei (facebook.com / Dodon Igor)

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit vineri 29 mai,o invitaţie oficială din partea preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, de a participa la parada militară din 24 iunie, organizată în Piaţa Roşie din Moscova, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la Ziua Victoriei.

Anunţul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a şefului statului, Carmena Sterpu, care a menţionat că Dodon a acceptat invitaţia lui Putin şi a confirmat că acesta va participa la evenimentele de la Moscova, notează UNIMEDIA.

Ce coincidenţă reuşită pentru preşedintele Moldovei”, a scris pe pagina sa de Facebook, analistul politic Dionis Cenuşă în acest sens.

În opinia acestuia, Igor Dodon îşi va îndeplini visul de a privi parada pe Piaţa Roşie din Moscova în compania lui Vladimir Putin, încă o dată, aceasta putând fi ultima paradă în calitate de preşedinte de ţară.

Pentru o parte din electorat, apariţiile lui Dodon la Moscova pot fi recepţionate pozitiv. Sigur, această categorie nu ştie că popularitatea lui Putin în Rusia coboară până la un procent similar anilor pre-2014”, a adăugat politologul basarabean.

De asemenea, a punctat Cenuşă, pe lângă paradă, preşedintele moldovean are şansa de a discuta despre creditul rusesc, care a fost anulat de Curtea Constituţională de la Chişinău din cauza unor prevederi ale Acordului care potrivit experţilor „puneau în pericol securitatea economică a R. Moldova”.

Renegocierea creditului reprezintă o necesitate politică pentru socialişti. Discuţiile pot fi formal iniţiate, fără a rezulta ceva concret până la alegerile prezidenţiale. Din perspectiva lui Dodon, faptul că acest credit a fost anulat trebuie să rămână în vizorul publicului. Preşedintele nu ratează nicio şansă să învinuiască opoziţia şi să-şi asume rolul de căutător de soluţii”, a conchis Dionis Cenuşă.

Precizăm că Putin a ordonat armatei ruse să-şi ţină faimoasa paradă care marchează 75 de ani de la victoria sovietică în cel de-al doilea război mondial, în condiţiile în care ţara a stabilizat focarul de coronavirus. Data coincide cu parada victoriei de la Moscova din 1945, a subliniat Putin într-o emisiune televizată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe