Dionis Cenuşă: Omniprezentul Dodon se asociază cu lotul procurat din China pe bani publici şi donaţii pentru a câştiga capital politic

Dodon ştie că pe perioada de criză, cel care se asociază cu “ajutor”, câştigă puncte în sondaje. Iar daca lucrurile vor merge greşit la dispoziţia preşedintelui se află “demiterea Guvernului”, afirmă Dionis Cenuşă.
Dodon Igor, preşedintele R. Moldova
Dodon Igor, preşedintele R. Moldova (facebook.com/Dumitru Alaiba)

Politologul Dionis Cenuşă constată că achiziţiile de consumabile şi echipament medical din China care a ajuns duminică seara la Chişinău s-au făcut pe bani publici şi din donaţii private. Dar preşedintele Dodon niciodată nu pierde şansa de a extrage capital politic din orice, în timp ce premierul Chicu şi alţii caută disperaţi soluţii.

Analistul scrie, pe pagina sa de socializare, că atot-prezentul preşedinte ştie că pe perioada de criză, cel care se asociază cu “ajutor”, câştigă puncte în sondaje. „Focul haric, după care lotul din China, şi de fiecare dată în imagine apare Dodon.”

În opinia expertului, situaţia de criză îl avantajează pe Dodon, comparativ cu alţi politicieni. Iar porţiunile de critică lansate împotriva lui au o rază de impact limitată, preponderent în “camere cu ecouri” pe online, deja populate cu criticii preşedintelui.

„Starea de emergenţă şi imposibilitatea contactării populaţiei în teren de către opoziţie, versus omniprezenţa (24/7) a lui Igor Dodon la aeroport, ambasade, spitale etc. îl favorizează.

În orice caz, dacă lucrurile vor merge într-o direcţie greşită la dispoziţie se află “demiterea Guvernului””, a adăugat Dionis Cenuşă menţionând că Dodon valorifică liniştit toate circumstanţele politice cauzate de pandemie.