Dodon nu este deranjat de eticheta „omul Moscovei”: Mai bine omul lui Putin, decât al oligarhilor

Liderul Partidului Socialist din Moldova (PSRM), Igor Dodon pune cărţile pe masă. Acesta recunoaşte că este „omul Moscovei”.
Igor Dodon împreuna cu Zinaida Greceanîi şi Vladimir Putin într-o vizită la Moscova
Igor Dodon împreuna cu Zinaida Greceanîi şi Vladimir Putin într-o vizită la Moscova (infoprut.ro)

Mai bine omul lui Putin, decât omul oligarhilor, mărturiseşte liderul socialiştilor de la Chişinău în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, citat de Infoprut.ro, adăugând că nu îl deranjează eticheta de „om al Moscovei”.

Însă pe cât de plauzibilă este afirmaţia liderului PSRM, pe atât de absurdă se manifestă la proba realităţii. Rusia condusă de Vladimir Putin este o veritabilă „enciclopedie” a oligarhatului. Zeci de studii şi materiale de presă au contorizat în ultimul deceniu felul în care dominaţia internă a liderului de la Kremlin a dat naştere unei „religii” a „cleptocraţiei”.

Totodată, Dodon a declarat că duminică va avea loc Congresul Partidului Socialist la care va fi aleasă o nouă conducere a partidului, în fruntea căruia s-a aflat timp de patru ani actualul preşedinte. Liderul PSRM a concretizat că la Congres vor fi prezenţi şi oaspeţi din străinătate „câteva delegaţii din Federaţia Ruşă şi din Uniunea Europeană. Vin deputaţi din Parlamentul German, din Parlamentul European. Vine „Spravedlivaia Rossia” din Federaţia Rusă în frunte cu Mironov cu care avem semnat un acord între partide. Vin deputaţi din „Edinaia Rossia” din FR”, potrivit Infoprut.

Acesta a mai adăugat că nu va forma coaliţie cu nici un partid politic, dar îi va susţine pe cei care vor propune anumite proiecte care vor coincide cu cele ale partidului său. Printre cei susţinuţi de socialişti ar fi democrat-liberalii care au cerut modificare Constituţiei prin votul deputaţilor pentru a face posibilă alegerea şefului statului direct de către popor.

De menţionat că ultima vizită a lui Dodon la Moscova a avut loc duminică, unde a avut mai multe întâlniri printre care şi cu primarul de Bălţi, Renato Usatâi care, de mai mult timp se află la Moscova, unde urmează un tratament, „dar în timpul apropiat va reveni în ţară”, a concretizat Igor Dodon.

Igor Dodon a subliniat în cadrul aceleiaşi emsiuni că va susţine „cu plăcere” şi Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” în iniţierea referendumului privind alegerea directă a preşedintelui Moldovei. Nu este prima oară când interesele „strategice” ale celor doi actori publici se întrepătrund cu armonie, potrivit Infoprut.

„Noi tot suntem pentru alegerea direcă a şefului statului. Vom susţine cu plăcere iniţiativa Platformei «DA»”, a conchis Dodon.