Dodon: A doua persoană care deţine dubla identitate a RM nu este Serghei Iaralov, ci Vaja Jhashi. Milionarul neagă acuzaţiile

Vaja Jhashi, milionar de origine georgiană
Vaja Jhashi, milionar de origine georgiană (zdg.md)

Recent, în presă a apărut informaţia potrivit căreia fostul vicepreşedinte al Partidului Democrat Serghei Iaralov este cea de-a doua persoană care a obţinut în mod fraudulos identitate dublă a Republicii Moldova. Cu o reacţie în acest sens a venit preşedintele Igor Dodon, dar nu procurorul general, declarând că cea de-a doua persoană care deţine ilegal dubla identitate a R. Moldova este omul de afaceri georgian Vaja Jhashi, un milionar care conduce compania „Trans-Oil” şi despre care presa a scris că ar face parte din anturajul lui Plahotniuc.

„Am primit informaţie oficială de la Servicii că sunt două persoane, care în opinia SIS-ului (Serviciul Informaţii şi Securitate) şi a altor structuri, au obţinut a doua identitate ilegală. Am spus că unul este Plahotniuc, dar a doua persoană nu am numit-o. Astăzi pot să vă spun că a doua persoană nu este Serghei Iaralov, dar este Vaja Jhashi”, a declarat Igor Dodon, potrivit Ziarul de Gardă.

De cealaltă parte, serviciul de presă al Trans-Oil neagă declaraţiile şefului statului, adăugând totodată că nu este prezentată nicio probă care ar confirma informaţia respectivă.

„Declarăm cu toată responsabilitatea că această informaţie e mincinoasă şi facem apel către presă şi formatorii de opinie să dea dovadă de corectitudine şi să nu se lase provocaţi de persoane care se vede că au interes în distribuirea informaţiilor mincinoase.

Trans-Oil şi personal proprietarul holdingului declară că nu se vor lăsa atraşi în jocuri murdare ce urmăresc scopuri neclare. De asemenea, nu vom admite atacuri la imaginea holdingului şi a liderului său şi vom întreprinde toate măsurile prevăzute de legislaţie pentru apărarea onoarei şi reputaţiei”, se arată într-un comunicat de presă al companiei Trans-Oil.

Potrivit ZdG, Vaja Jhashi este un milionar de origine georgiană care deţine şi cetăţenia R. Moldova. Acesta conduce cel mai mare grup de companii de pe piaţa cerealelor şi oleaginoaselor din R. Moldova, „Trans-Oil Group of Companies”. Mai mult decât atât, milionarul a recunoscut anterior că îl cunoaşte pe fostul lider PD, figurând anterior ca membru al Consiliului de Administrare al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, organizaţie fondată şi condusă de Plahotniuc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe