Deputat PAS: Socialiştii încearcă să preia controlul asupra sistemului plămădit de Plahotniuc

Credibilitatea noii guvernări pe plan extern este, practic, la cota zero, a punctat parlamentarul.
Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc
Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc (facebook.com/valeriu munteanu)

În contextul în care se discută tot mai des în ultima perioadă despre divizarea Blocul ACUM format din formaţiunile politice Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), deputatul PAS Virgiliu Pâslariuc a specificat că Blocul ACUM încă există, întrucât „26 de mandate sunt şi noi încercăm în această configuraţie să promovăm acele angajamente pe care le-am făcut în timpul campaniei din februarie 2019”.

Totodată, deputatul PAS a mai specificat că angajamentele faţă de cetăţeni au rămas aceleaşi, „trebuie să eliberăm statul de o nouă reconfigurare oligarhică, care acum se face cu ajutorul noii majorităţi PSRM-PD”.

„Noi încercăm să promovăm ideea statului de drept, luptăm pentru reforma justiţiei, luptăm ca să ieşim din această izolare internaţională la care iarăşi ne-au impus acţiunile sau, mai bine zis, nonacţiunile acestei guvernări.

Situaţia este destul de critică din acest punct de vedere, au fost sistate toate aceste ajutoare, credibilitatea noii guvernări pe plan extern este, practic, la cota zero şi noi vedem acum aceste acţiuni disperate ale preşedintelui Dodon de a se băga în seamă, ceea ce nu-i prea reuşeşte”, a declarat Pâslariuc într-un interviu pentu Europa Liberă.

În acest context, parlamentarul a mai subliniat un lucru foarte interesant despre Dodon şi anume că acesta, concentrând toată puterea în stat în mâinile sale, efectiv nu poate să o asimileze, având deja mari probleme şi la capitolul credibilitate atât externă cât şi internă.

Şeful statului s-a compromis, în primul rând, în faţa propriului electorat după ce în campania electorală a promis că va lupta cu corupţia, că va pleda pentru reforma justiţiei, iar acum face exact invers, a punctat deputatul PAS.

„Ei acum încearcă să preia controlul asupra sistemului pe care l-a plămădit Plahotniuc şi pe care noi am încercat să-l demontăm şi, de fapt, ei împreună cu PD-ul vor avea de explicat electoratului lor de ce acum concentrează toată puterea în mâinile lor”, a comentat Virgiliu Pâslariuc cu referire la socialişti.