DNA urmează să stabilească data citării Elenei Udrea

(Epoch Times România)

Procurorii anticorupţie urmează să stabilească data la care va fi citată Elena Udrea în noul dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, spălare de bani, fals în declaraţii de avere şi efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia.

Data citării va fi stabilită după ce DNA va primi documentele oficiale privind hotărârile Camerei Deputaţilor vizând începerea urmăririi penale şi a reţinerii şi respingerea cererii de arestare preventivă a fostului ministru al Dezvoltării, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, documentele vor urma acelaşi traseu ca în cazul cererii DNA de a fi sesizată Camera Deputaţilor, respectiv prin Ministerul Justiţiei şi Parchetul General, iar apoi DNA va stabili data la care va fi citată Elena Udrea.

Reamintim că miercuri, după un vot cu peripeţii, mai mulţi deputaţi introducând mai multe bile într-o singură urnă, plenul Camerei a dat undă verde cererii DNA vizând reţinerea Elenei Udrea. Cererea privind arestarea preventivă a deputatei a fost, în schimb, respinsă.

Comentând votul din Parlament, fostul preşedinte Băsescu declara: "Eu cred că au fost parlamentari care au plecat cu bilele. În niciun caz nu a fost confuzie. Cred că a fost altceva. Probabil că majoritatea a crezut că e prea mult. Dacă ar fi fost a doua oară probabil că o executau fără să clipească. Cred că s-au uitat şi la celălat aspect, că e femeie. Să fii la cea de-a treia judecată e mult."