Comisia Juridică respinge reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea

Comisia Juridică s-a pronunţat, vineri, asupra celor trei cereri DNA care o vizează pe Elena Udrea, implicată într-un nou dosar de corupţie instrumentat de procurorii DNA.
Elena Udrea, verificându-şi nasul în Parlament, 9 februarie 2015
Elena Udrea, verificându-şi nasul în Parlament, 9 februarie 2015 (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)

UPDATE. Comisia Juridică din cadrul Camerei Deputaţilor a respins, vineri, din lipsă de cvorum, solicitarea procurorilor DNA de reţinere şi arestare preventivă a Elenei Udrea.

Deputaţii jurişti au dat însă aviz favorabil cererii DNA de începere a urmăririi penale pe numele Elenei Udrea, înregistrându-se 19 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi un vot anulat.

* * *

Raportul Comisiei Juridice va fi trimis Camerei Deputaţilor care urmează să ia miercurea viitoare o decizie finală pe acest subiect, prin vot. Atât social-democraţii, cât şi liberalii au anunţat deja că vor vota pentru ridicarea imunităţii fostului ministru al Turismului.

Camera Deputaţilor trebuie să se pronunţe atât asupra începerii urmăririi penale faţă de Elena Udrea în calitate de fost ministru, cât şi asupra încuviinţării reţinerii şi arestării preventive a fostei şefe PMP.

Procurorii DNA au anunţat marţi că efectuează cercetare penală faţă de Elena Udrea într-un nou dosar în care este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine, spălare de bani, fals în declaraţii de avere şi efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei.

Pentru mai multe detalii despre acuzaţiile care o vizează pe Elena Udrea intraţi aici