DNA: Niciun angajat al direcţiei nu a dat presei înregistrări

Conducerea DNA a declarat că este fără niciun fundament presupunerea că vreun angajat al Direcţiei ar fi permis scurgeri de informaţii către presă, cum a susţinut ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean.
Titus Corlăţean. (www.senat.ro)
Cristina Boiangiu
27.06.2012

Conducerea DNA a declarat că este fără niciun fundament presupunerea că vreun angajat al Direcţiei ar fi permis scurgeri de informaţii către presă, cum a susţinut ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean.

"Cu referire la intervenţia ministrului Justiţiei, domnul Titus Corlăţean, la un post de televiziune, în data de 26 iunie 2012, despre o presupusă scurgere de informaţii dintr-un dosar penal aflat în instrumentare la Direcţia Naţională Anticorupţie, privind interceptarea unor convorbiri telefonice care ar incrimina un medic cercetat în respectivul dosar, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să facă următoarea precizare: Este fără fundament presupunerea că vreun angajat din cadrul DNA ar fi pus la dispoziţia vreunui reprezentat mass media vreo înregistrare sau transcriere a vreunei înregistrări din dosarele aflate în prezent în curs de instrumentare la DNA sau că ar fi făcut, în vreun context, referiri la elemente de probatoriu", se precizează într-un comunicat DNA.

DNA a informat că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de următoarele persoane: Dumitru Gheorghe, comisar şef de poliţie, adjunct al directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Nicolae Costea, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Marian Apostol, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Şerban Alexandru Brădişteanu, medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, prevăzută de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000.

Persoanele urmărite penal sunt acuzate că l-ar fi ajutat pe Adrian Năstase să întârzie punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor