Directorul pentru tehnologie şi alţi doi executivi de la OpenAI demisionează brusc

Mira Murati (Eugene Gologursky/Getty Images)
Dylan Morgan
27.09.2024

Mira Murati, director de tehnologie la OpenAI, compania care a creat ChatGPT, din San Francisco, împreună cu directorul de cercetare al companiei, Bob McGrew, şi vicepreşedintele de cercetare Barret Zoph, au demisionat miercuri după-amiază.

Murati şi-a anunţat demisia după şase ani şi jumătate petrecuţi în cadrul celei mai importante companii de inteligenţă artificială, într-o declaraţie către personalul OpenAI pe care a transmis-o şi pe X.

„Mă îndepărtez pentru că vreau să-mi rezerv timp şi spaţiu pentru a face propria mea explorare”, a spus ea în postare. „Acest moment mi se pare potrivit”.

CEO-ul Sam Altman a răspuns la postare, mulţumindu-i lui Murati şi adăugând că, în curând, compania va spune mai multe despre planurile sale de tranziţie.

Câteva ore mai târziu, Altman a anunţat, într-o notă către personalul OpenAI, transmisă pe X, că McGrew şi Zoph au demisionat, de asemenea. El a spus că plecările lui McGrew, Zoph şi Murati au fost amiabile şi au fost făcute independent unul de celălalt.

„Momentul deciziei Mira a fost de aşa natură încât a fost logic să facem acum toate acestea deodată, astfel încât să putem lucra împreună pentru un transfer fără probleme către următoarea generaţie de conducere”, a declarat Altman.

CEO-ul Sam Altman a răspuns la postare, mulţumindu-i lui Murati şi adăugând că societatea va spune mai multe despre planurile sale de tranziţie în curând.

Câteva ore mai târziu, Altman a anunţat, într-o notă adresată personalului OpenAI, transmisă pe X, că McGrew şi Zoph au demisionat, de asemenea. El a spus că plecările lui McGrew, Zoph şi Murati au fost amiabile şi au fost făcute independent unul de celălalt.

„Momentul deciziei lui Mira a fost de aşa natură încât a fost logic să facem acest lucru dintr-o dată, astfel încât să putem lucra împreună pentru o trecere fără probleme la următoarea generaţie de conducere”, a declarat Altman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor