Accident minier în China soldat cu 24 de morţi

Un incendiu la o mină de cărbune din nord-estul Chinei a ucis cel puţin 24 de mineri, a raportat media de stat, citând întreprinderea de stat care administrează această mină, Fuxin Coal Corporation. Cel puţin 52 de persoane au fost rănite.

Potrivit agenţiei de ştiri chineză Xinhua, incendiul fatal din provincia Liaoning a izbucnit în dimineaţa zilei de miercuri, când un cutremur de pământ minor a cauzat scântei ce au aprins praful de cărbune din aer.

Accidentele miniere sunt frecvente în China, cel mai mare consumator mondial de cărbune, deoarece agenţii economici încalcă frecvent regulile de securitate.

În 2013, aproximativ 1.000 de oameni au murit în aproximativ 600 de accidente miniere, cu 23% mai puţin faţă de 2012.

Printre accidentele cele mai recente, se numără cel în care 22 de persoane şi-au pierdut viaţa în luna iunie, într-o mină de cărbune din apropiere de Chongqing, iar în aprilie - 20 de persoane au murit atunci când o mină din provincia sud-vestică Yunnan a fost inundată brusc.

De asemenea, a trecut aproape un deceniu de la unul dintre cele mai grave accidente miniere din China, când cel puţin 214 mineri au murit după un cutremur de pământ şi o explozie de gaze în Liaoning, în februarie 2005.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe