Directorul Comisiei Electorale Federale susţine că "există fraude în statele cheie"

Centru de vot în Austin, Texas, 13 octombrie 2020.
Centru de vot în Austin, Texas, 13 octombrie 2020. (Sergio Flores/Getty Images)

Preşedintele Comisiei Electorale Federale (CEF) a declarat că este de părere că există dovezi ale fraudei electorale şi ale altor nereguli.

Într-un interviu recent, preşedintele CEF, Trey Trainor, a declarat că rapoartele de fraudă în unele state cheie sunt credibile „altfel ar fi permis observatorilor [sondajului] să intre”, referindu-se la rapoartele conform cărora zonele de votare au refuzat să permită observatorilor republicani să verifice procesul în ziua alegerilor şi în zilele următoare.

„Când ai plângeri, ştiţi, de exemplu când 10.000 de oameni care nu locuiesc în statul Nevada au votat în Nevada, ai videoclipul ... au fost poate buletine duplicate, poate că au marcat buletin care era gol pentru vreun un alegător”, a declarat Trainor pentru Newsmax. „Este un proces care trebuie observat de observatorii electorali”.

În interviu, Trainor a fost de acord cu plângerile depuse de reprezentanţii campaniei lui Donald Trump şi a subliniat că acţiunile discutabile ale oficialilor electorali din mai multe state ar putea face alegerile nelegitime.

Trainor, numit de preşedintele Donald Trump, a menţionat că legile statului permit observatorilor să fie acolo şi „dacă nu sunt”, atunci este vorba despre „alegeri nelegitime”.

„Întregul nostru sistem politic se bazează pe transparenţă pentru a evita apariţia corupţiei”, a spus el în interviu susţinând că Pennsylvania şi alte state nu au fost transparente. "Eu cred că există fraude electorale în aceste locuri", a adăugat acesta.

Secretarul de stat din Pennsylvania, democrata Kathy Boockvar, care se ocupă de alegerile în stat, a negat acuzaţiile de fraude sau nereguli în statul său.

"Eu am jurat că voi fi aici să reprezint, să supraveghez alegerile - alegeri corecte, libere, sigure şi accesibile", a declarat Boockvar pentru publicaţia Morning Call.

Agenţia de securitate cibernetică şi securitate a infrastructurii a Departamentului de Securitate Internă (DHS) a concluzionat, joi, că alegerile din 3 noiembrie „au fost cele mai sigure din istoria americană”, spunând că „oficialii electorali revizuiesc şi verifică de două ori întregul proces electoral înainte de finalizarea rezultatului”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe