Dionis Cenuşă: Guvernarea de la Chişinău nu are opoziţie puternică în Parlament şi nici în stradă

Dionis Cenuşă
Dionis Cenuşă (expert-grup.org)

Politologul Dionis Cenuşă susţine că în prezent guvernarea de la Chişinău nu are opoziţie puternică nici în Parlament şi nici în stradă, iar coaliţia PSRM-ACUM „este oarecum în mod artificial ţinută împreună”. În loc de încredere reciprocă este o pregătire a poziţiilor pentru viitoarea post-coaliţie.

În opinia analistului, opoziţia este imobilizată în Parlament iar ridicarea imunităţii pe cazuri de corupţie stresează politicul din afara actului de guvernare. Deputaţii PDM şi Partidul Şor sunt intimidaţi de propriul trecut asociat cu acte de corupţie şi de dorinţa coaliţiei PSRM-ACUM de a apăsa pe această slăbiciune.

Cu toate acestea, Dionis Cenuşă a ţinut să concluzioneze că dorinţa de a contrazice acţiunile guvernării este relativ vizibilă, şi va creşte, deoarece coaliţia PSRM-ACUM pierde echilibrul în aranjarea pieselor de şah. Unele acţiuni sunt efectuate la limita procedurilor legale şi legitime, iar altele corespund legii, dar sunt politizate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe