Dîncu: Cioloş a făcut un pariu cu politica. Dacă îi dai unui partid un deget, îţi ia toată mâna!

Guvernul a încercat să facă foarte multe lucruri legate de planificare, nu a ştiut să comunice iar Cioloş a avut un timp scurt la dispoziţie pentru a-şi face echipa. Cu toate acestea, cabinetul şi-a realizat în mare măsură obiectivele, a opinat Dîncu.
Vasile Dîncu
Vasile Dîncu (Epoch Times România)

Guvernul Cioloş a realizat "în mare măsură" obiectivele şi s-a încercat realizarea unor lucruri referitoare la planificare, "o foaie de parcurs", a declarat duminică seara, la Realitatea TV, vicepremierul Vasile Dâncu, preluat de Agerpres. În ceea ce-l priveşte pe Cioloş personal, Dîncu a opinat că acesta a făcut un pariu cu politica, alegând să meargă pe mâna PNL pentru a fi din nou premier şi că, dacă îl pierde, atunci acest lucru va deveni o greutate pe care va trebui s-o ducă în următorii ani.

Vicepremierul a mai precizat că Guvernul condus de Dacian Cioloş a fost lipsit de experienţă politică şi acest fapt a determinat o "incapacitate de a comunica."

"A fost o lipsă de experienţă politică pentru majoritatea membrilor Guvernului, ceea ce înseamnă mai multe lucruri. În primul rând o incapacitate de a comunica şi de orienta tot timpul acţiunea spre comunicare. Aceasta o fac politicienii cu experienţă, politicienii care vin din partide. (...) În al doilea rând este un handicap pentru un asemenea guvern, independent, faptul că lucrează pe termen scurt. (...) Noi am încercat să compensăm acest lucru prin faptul că fiecare în domeniile noastre (...) am încercat să facem un drum, o foaie de parcurs", a mai afirmat Dîncu.

Nu în ultimul rând, Dîncu a reamintit că premierul Cioloş a avut la dispoziţie un timp foarte scurt pentru a-şi forma echipa, ceea ce explică de ce "jumătate de garnitură" s-a schimbat pe parcurs.

"Cred că Dacian Cioloş a avut un timp scurt pentru a-şi forma echipă. (...) Venit de la Bruxelles, poate nici nu a cunoscut foarte bine nici mediul intelectual din România şi atunci a trebuit să schimbăm jumătate din garnitură pe parcurs. (...) Guvernul ar trebui privit cu îngăduinţă, pentru că a încercat să facă foarte multe lucruri legate de planificare", a declarat Dîncu.

Referitor la decizia lui Dacian Cioloş de a rămâne premier şi după alegerile parlamentare din decembrie, aceasta în condiţiile în care anunţase că nu se va implica în campanie, Dîncu a opinat că ceea ce nu a intuit premierul până acum este "că atunci când îi dai unui partid un deget, îţi ia toată mâna şi că acesta a făcut un pariu cu politica, iar dacă îl pierde va fi o greutate pe care va trebui să o ducă în următorii ani.

"Dacian Cioloş a ales singur, este o alegere personală foarte importantă, a făcut un pariu, a făcut un pariu cu politica pe care îl poate câştiga sau îl poate pierde. Dacă câştigă alegerile o coaliţie condusă de PNL, atunci nimeni n-o să-şi mai aducă aminte de acest episod, de această inconsecvenţă. Dacă îl pierde, atunci acest lucru va deveni o greutate pe care va trebui s-o ducă în următorii ani. Sper însă, din prietenie spus, să nu trebuiască să afle tot ce ştiu eu despre politică după aproape 10 ani pe care i-am făcut în interiorul politicii. (...) Cred că aceasta a fost o alegere care sigur că are şi riscuri, dar şi poate să aducă un câştig major", a mai declarat Dîncu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne