Vasile Dîncu: Partidele politice au adus în sistem incompetenţă, oameni nepregătiţi

Responsabil de depolitizarea administraţiei publice, vicepremierul Vasile Dîncu a atras atenţia că partidele care s-au perindat pe la guvernare au introdus în sistem oameni nepregătiţi.
Dîncu Vasile
Dîncu Vasile (Epoch Times România)

Partidele politice au adus în sistem incompetenţă şi oameni nepregătiţi pentru funcţie, a acuzat marţi seară, la Realitatea TV, vicepremierul Vasile Dîncu, care a vorbit despre depolitizarea administraţiei publice: "Avem în primul rând o problemă cu faptul că partidele politice au adus în sistem incompetenţă, oameni nepregătiţi. Nu problema că un partid vine la guvernare şi-şi face proiectul lui de guvernare, ci faptul că a adus oameni care nu erau pregătiţi pentru funcţie. Nu se va mai putea face asta."

"Vom reconstrui funcţia de inspector superior, inspector de stat. De exemplu, un partid vine la guvernare, vine cu un proiect de guvernare, evident că acest proiect trebuie să-l poată urmări, dar pe de altă parte vom avea un trunchi al statului de funcţionari care nu se mişcă din sistemul de stat", a mai declarat Vasile Dîncu, citat de Agerpres.

Vicepremierul a subliniat că, în prezent, remarcă "o mare ipocrizie" - unii dintre membrii de partid sunt transformaţi "peste noapte" în prefecţi.

"În momentul ăsta este o mare ipocrizie. Peste noapte, pe unii dintre membrii de partid i-am transformat în prefecţi. Şi am spus că s-a lepădat de partid, s-a lepădat de Satana, ca să spunem aşa, şi dintr-odată a devenit pur. Aşa ceva nu se va putea întâmpla, pentru că cei care lucrează în funcţia publică şi vor fi reprezentanţii statului, aceia nu vor putea să facă politică, aşa se întâmplă peste tot în lume.

În schimb, ceilalţi intră într-un sistem în care vin şi pleacă odată cu guvernarea. Adică nu mai există discuţiile astea continue legate de sinecuri. Ce facem cu sinecurile, le lăsăm în sistem în continuare? Le lăsăm dacă sunt foarte buni specialişti", a precizat Vasile Dîncu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne