Şefa DNA, spionată. Laura Ştefan: Când investigaţiile ajung foarte sus, oamenii nu se dau în spate de la nimic

Scandalul declanşat de spionarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de către foşti agenţi Mossad, dezvăluie un aspect deja ştiut de autorităţile noastre - când investigaţiile ajung foarte sus, oamenii nu se dau în spate de la nimic, a opinat Laura Ştefan, expertă anticorupţie.
Laura Ştefan - Expert anticorupţie
Laura Ştefan - Expert anticorupţie (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Autorităţile române sunt pe deplin conştiente că, atunci când investigaţiile ajung la un nivel înalt, există persoane "care nu se dau în spate de la nimic", a declarat, pentru Digi24, experta anticorupţie Laura Ştefan, în contextul scandalului declanşat de spionarea şefei DNA.

"Activitatea acestor firme care fac activităţi de spionaj nu este una nouă în România şi cred că din punctul acesta de vedere autorităţile române mai au multe de făcut pentru a se asigura că viaţa în această ţară este totuşi una protejată şi la nivelul cetăţenilor obişnuiţi nu numai la nivelul persoanelor publice. Acum, faptul că se întâmplă aşa ceva, sigur că este foarte grav.

Dar există şi o parte plină a paharului, si anume că informaţia aceasta iese dintr-o investigaţie derulată în acest moment de autorităţile române, deci nu este un lucru care a scăpat sub radarul autorităţilor. Este o investigaţie în curs în acest moment la DIICOT, există oameni care sunt anchetaţi în acest moment. Deci, iată că totuşi România nu este sat fără câini în care fiecare face ce-şi doreşte", a declarat Laura Ştefan.

Pe de altă parte, experta anticorupţie a subliniat că aceste practici nu sunt noi şi că sunt de aşteptat în cazul unor persoane care ocupă funcţii importante.

"Autorităţile române sunt departe de a fi naïve. Atunci când investigaţiile ajung foarte sus, oamenii nu se dau în spate de la nimic. Ne amintim că acum câţiva ani au existat alegaţii în presă cu privire la utilizarea de către domnul Ghiţă a unei reţele de acest tip pentru a spiona şi intimida jurnalişti, deci practicile nu sunt noi.

S-a discutat foarte mult despre metodele utilizate de astfel de companii private de intelligence şi iată că le vedem astăzi utilizate şi împotriva unor oameni care au poziţii importante în statul roman cum este doamna Kovesi şi care din cauza faptului că, în exercitarea funcţiilor lor, ating alte persoane importante, se văd victime ale acestui tip de activitate în România. Important este că autorităţile române au aflat la timp despre aceste lucruri şi că anchetează conduita acestei companii", a precizat Laura Ştefan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne