S-a dat startul reformării DIICOT. Raluca Prună: "Nu ştiu dacă este o veste bună pentru toată lumea"

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism va fi o structură în oglindă cu Direcţia Naţională Anticorupţie, a fost anunţul făcut de ministrul Justiţiei Raluca Prună.
Raluca Prună
Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Modificările care privesc legea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism vor viza organizarea acestei structuri după modelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, inclusiv înfiinţarea unei poliţii judiciare a instituţiei, a declarat joi, la sediul CSM, Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, potrivit Agerpres.

"Modificările sunt în sensul de a face din DIICOT, care e tot o structură specializată, în oglindă, ceea ce este şi DNA-ul — le dăm o poliţie judiciară, nu ştiu dacă este o veste bună pentru toată lumea, dar ei trebuie să poată funcţiona exact aşa cum funcţionează şi DNA-ul.

Am umblat un pic la competenţe pe anumite materii... nu vreau să devansez, proiectul este pe site, este în consultare, ceea ce înseamnă că nu este definitivat", a declarat Raluca Prună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne