DIICOT destructurează o reţea de trafic cu minore. Un judecător ar fi şantajat o elevă pentru a face sex cu el

DIICOT
DIICOT (facebook.com)

Procurorii DIICOT şi trupele speciale de intervenţie ale Poliţiei fac, joi dimineaţa, 11 percheziţii în Timiş şi Arad într-un dosar de trafic de persoane. Potrivit pressalert.ro, zeci de eleve de la şcolile de renume din Timişoara au fost racolate şi exploatate de o grupare care s-a specializat în orgii sexuale cu minore pentru clienţii cu bani. Vizaţi sunt, pe lângă interlopi din Timişoara şi un poliţist, precum şi un judecător, acuzat că a şantajat o minoră pentru a face sex cu el.

Ancheta procurorilor DIICOT şi a poliţiştilor de la „Crimă Organizată” din Timişoara a scos la iveală că afacerea a fost organizată de interlopul Paul Mânzu, zis „Paul”, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare în dosarul devalizării BRD Timişoara cu peste 2,3 milioane de euro. Acesta se ocupa de racolarea minorelor, cu vârste între 15 şi 17 ani, din cluburile din oraş sau de pe Facebook. Din nucleul grupării făceau parte, conform anchetatorilor, şi agentul Ovidiu Gitan, de la secţia 1 a Poliţiei Timişoara, Ovidiu Torj, fostul soţ al Brigittei Sfăt, actuala soţie a lui Ilie Năstase, şi Bala Gheorghe.

Potrivit pressalert.ro, adolescentele erau convinse să întreţină relaţii sexuale, fiind filmate. Ulterior, dacă refuzau să participe la întâlniri erau ameninţate că filmele vor fi trimise părinţilor. Membrii grupării şi clienţii făceau frecvent schimb cu filmuleţele în care minorele erau în rolul principal.

Din anchetă a reieşit că de la orgiile organizate de Mânzu nu lipseau drogurile, de la cannabis până la cocaină. Printre clienţii grupării au fost identificaţi judecătorul Aurelian Nicolae Tomuş de la Judecătoria Timişoara, afaceristul Cosmin Codrin, avocatul Adrian Popescu, dar şi Handke Giuseppe, mai cunoscut ca DJ Manzotti. Judecătorul Tomuş a mers până la a o şantaja pe o minoră, transmiţându-i că dacă va refuza să mai facă sex cu el va trimite familiei înregistrarea în care adolescenta apărea în ipostaze compromiţătoare, scrie pressalert.ro.

Preţul pentru o orgie mergea de la câteva sute de euro până la 5.000 de euro pentru o orgie „condimentată” după toate dorinţele clienţilor.

În urma descinderilor de astăzi, liderul grupării, Paul Mânzu, mai multe tinere şi alţi suspecţi au fost aduşi pentru audieri la sediul DIICOT. Încătuşat şi cu bagaj la el, Mânzu a declarat că nu este vinovat.

Judecătorul Nicolae Tomuş a sosit şi el la sediul DIICOT Timişoara, însoţit de avocat. Întrebat dacă a şantajat minora, magistratul a replicat “Doamne fereşte”. Nu a dat niciun răspuns legat de legăturile sale cu liderul grupării şi dacă a întreţinut raporturi sexuale cu minore.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne