Consilieri ai lui Hillary Clinton, acuzaţi de blocarea unor investigaţii privind pedofilia si prostituţia

Hillary Clinton, 18 mai 2012
Hillary Clinton, 18 mai 2012 (Alex Wong / Getty Images)

Consilieri ai lui Hillary Clinton sunt acuzaţi de blocarea investigaţiilor privind cazurile unor oficiali americani implicaţi în prostituţie şi pedofilie.

Primul episod al documentarului For The Record al postului american Blaze TV susţine că mai mai mulţi consilieri de vârf din Departamentului de Stat ai lui Hillary Clinton – inclusiv Cheryl Mill, şeful staff-ului pe vremea când Hillary Clinton ocupa poziţia de secretar de Stat – au fost implicaţi direct în blocarea unor investigaţii derulate de Serviciul de Securitate Diplomatic.

Documentele obţinute de emisiunea For The Record arată că sub-secretarul de Stat Patrick Kennedy şi şeful staff-ului secretarului de atunci Hillary Clinton, Cheryl Mills, au fost direct implicaţi în blocarea investigaţiilor.

Într-un comunicat al Biroului Inspectorului General din octombrie 2012, Kennedy este acuzat că a închis investigaţia lansată asupra fostului ambasador american în Belgia, Howard Gutman, sub acuzaţia de întreţinere de acte sexuale cu prostituate şi copii.

De asemenea, se mai menţiona că Mills a interferat în investigaţia lansată împotriva ambasadorului desemnat în Irak, Brett McGurk. Acesta era acuzat că a transmi informaţii secrete prietenei sale, care lucra ca reporter al Wall Street Journal.

Ulterior, s-a dezvăluit că atât Kennedy cât şi Mills au comis abuzuri similare în timpul investigaţiei Congresului în cazul Benghazi.

For The Record acuză Departamentului de Stat că a permis crearea un mediu plin de corupţie, în care cei care dezvăluiau informaţii din interior erau pedepsiţi sever.

Emisiunea se axează pe procesul lui Rick Higbie, un veteran cu 15 ani de experienţă în Serviciul de Securitate Diplomatic. Acesta a atras atenţia cu privire la neregulile care se petreceau în Departamentul de Stat condus de Hillary Clinton.

Plângerea depusă de Higbie dezvăluie ilegalităţi majore, incluzând interferenţa cu investigaţiile privind abuzul de droguri, asalt sexual, şi pedofilie din partea unor oficiali – în care a fost implicat cel puţin un ambasador al Statelor Unite.