Senatoarea PNL Doina Tudor, trimisă la "Beciul Domnesc"

A doua zi după ce colegii ei senatori i-au ridicat imunitatea, Doina Tudor a fost reţinută de procurorii DNA în dosarul în care este acuzată de complicitate la luare de mită.
(photos.com)

Procurorii DNA au dispus reţinerea pentru 24 de ore a senatoarei PNL Doina Tudor, acuzată că ar fi intermediat o parte din mita de 3 milioane de euro cerută de fostul său soţ Daniel Tudor - ex vicepreşedinte ASF - pentru favorizarea companiei de asigurări Carpatica.

Senatoarea urmează să fie prezentată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Nu demult, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatoarei. Senatul a încuviinţat miercuri solicitarea, astfel că procurorii au decis astăzi reţinerea liberalei.

"În perioada martie-mai 2013, inculpata Tudor Doina Anca l-a ajutat în mod direct pe inculpatul Tudor Daniel George să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, în schimb, acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control.

În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii", se arată într-un comunicat al DNA.

Pentru a afla mai multe detalii despre acest dosar intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne