Şova vrea să scape şi de arestul la domiciliu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va decide luni dacă se mai impune sau nu arestul la domiciliu în cazul senatorului PSD Dan Şova, acuzat de trafic de influenţă în dosarul CET Govora.
Dan Şova
Dan Şova (Epoch Times România)

Dan Şova a ajuns, luni dimineaţă, la sediul Curţii Supreme unde urmează să se judece recursul la decizia iniţială a instanţei de plasare în arest la domiciliu.

Nu demult, Parlamentul a decis să-i ridice imunitatea senatorului PSD, procurorii DNA dispuneau reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

În ordonanţa de reţinere se arată că, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană care l-a denunţat, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Mihai Bălan, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Pentru mai multe detalii despre acest dosar intraţi aici