Diana Nemeş, acuzată de evaziune fiscală de 15 milioane de euro, audiată la DNA

Sigla şi sediul DNA (Epoch Times România)
Flori Mladin
12.05.2014

La DNA este audiată luni dimineaţă Diana Nemeş, care este arestată preventiv după ce fost extrădată din SUA. Aceasta este acuzată de evaziune fiscală în valoare de peste 15 milioane de euro, fiind cercetată alături de soţul său, Radu Nemeş, Sorin Blejnar şi Codruţ Marta.

Diana Nemeş, audiată şi pe 7 mai de către procurori, a fost adusă astăzi la DNA pentru a face noi declaraţii în dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a confirmat luni măsura arestării preventive pentru 30 de zile pe numele Dianei Nemeş, stabilind ca aceasta să fie închisă în perioada 7 mai - 5 iunie.

Diana Nemeş a contestat decizia în 9 mai, solicitând instanţei supreme să fie eliberată pe motiv că este însărcinată în luna a opta şi că nu s-a sustras urmăririi penale.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins cererea acesteia şi au dispus rămânerea în arest preventiv, decizia fiind definitivă.

Avocaţii Dianei Nemeş au ţinut să sublinieze faptul că aceasta are o atitudine de colaborare, că nu s-a ascuns niciodată de organele de urmărire penală, nu a contestat procedurile de extrădare şi a dat declaraţii complete.

În replică, procurorul DNA a afirmat că Diana Nemeş ştia că este urmărită penal şi i-a fost teamă să se întoarcă în România.

Diana Nemeş este cercetată pentru evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, alături de soţul său Radu Nemeş, de Sorin Blejnar şi de Codruţ Marta. Aceasta a fost extrădată din SUA miercuri şi a fost dusă la DNA pentru audieri.

Radu Nemeş, soţul Dianei Nemeş este una dintre persoanele de la vârful unei afaceri cu produse petroliere, care a păgubit statul cu 15 milioane de euro.

Soţii Nemeş ar fi conspirat cu oficiali români de rang înalt în comiterea fraudei. Cei doi sunt suspectaţi că au cheltuit milioane de dolari din banii spălaţi pentru a achiziţiona echipamente în domeniul construcţiilor, aur, proprietăţi şi cel puţin un iaht.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor