Diaconescu spune că vrea să facă „o surpriză şi mai plăcută ciocoilor” în cazul TAROM şi al CFR

Epoch Times România
26.09.2012

Dan Diaconescu a declarat miercuri că vrea să facă "o surpriză şi mai plăcută ciocoilor", care ar încerca să schimbe condiţiile de participare pentru a-i interzice accesul la privatizările TAROM şi CFR.

"Vrem să facem o surpriză şi mai plăcută "ciocoilor" în cazul TAROM şi în cazul CFR. Ei încearcă să schimbe condiţiile de participare pentru a interzice accesul lui Dan Diaconescu în acel cuib al "ciocoilor", în care ei doar furau până acum. În cazul în care nu am fi câştigat noi, la această oră vorbeam de un câştigător polonez care ar fi urmat să dea 3 milioane de euro statului român peste aproximativ două-trei luni de zile. Investitorul polonez urma să închidă combinatul să dea afară 2.500 de angajaţi, asta era alternativa pentru Oltchim", a spus Diaconescu.

"Pentru noi acum e o problemă să strângem fonduri suficiente pentru TAROM şi pentru CFR, apoi să vorbim foarte serios despre Hidroelectrica şi Nuclearelectrica", a adăugat Diaconescu.

Dan Diaconescu ar putea participa la privatizarea CFR Marfă doar în măsura în care se va asocia într-un consorţiu care trebuie să îndeplinească criteriile de precalificare cu privire la experienţă sau la capacitatea financiară, a declarat marţi Cristina Militaru, şef serviciu privatizare din cadrul MTI.

”Va putea în măsura în care se va asocia într-un consorţiu, care consorţiu va putea demonstra că îndeplineşte criteriile de precalificare cu privire la experienţă, la capacităţi financiare, la capabilitate operaţională. Va trebui o firmă din domeniu sau un fond de investiţii, care la rândul lor să fie asociate cu persoane juridice care pot îndeplini aceste criterii operaţionale sau tehnice sau economice ce urmează să fie incluse în caietele de sarcini. O persoană fizică simplu nu va putea participa în nume propriu la privatizare”, a detaliat Cristina Militaru.

Dan Diaconescu a declarat recent că, în cazul în care va fi descalificat la licitaţia pentru privatizarea Oltchim, va participa şi la alte licitaţii, cum ar fi cele pentru TAROM, CFR Marfă, CFR Călători. El a câştigat licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei.

Dan Diaconescu a revenit miercuri în ţară. El spune că miercuri seară va pleca din nou din ţară, urmând a se întoarce vineri.

Diaconescu a câştigat licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei. Statul deţine 54,8% din acţiunile Oltchim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor