Ce au discutat ministrul Pop şi Dan Diaconescu la urcarea în avion

Liviu Pop, ministru delegat pentru Dialog Social, a precizat că Dan Diaconescu "are temeri" privind problema energiei electrice la Oltchim, ţinând cont de faptul că societatea are o datorie de 12 milioane de euro către Hidroelectrica, situaţie ce împiedică reluarea activităţii la combinat.
Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM (Epoch Times România)
Epoch Times România
26.09.2012

Liviu Pop, ministru delegat pentru Dialog Social, a precizat că Dan Diaconescu "are temeri" privind problema energiei electrice la Oltchim, ţinând cont de faptul că societatea are o datorie de 12 milioane de euro către Hidroelectrica, situaţie ce împiedică reluarea activităţii la combinat.

"Cu Dan Diaconescu am avut o discuţie foarte scurtă. Ne-am întâlnit la îmbarcarea în avion. L-am rugat să finalizeze contractul, după care a spus că are temeri legate de problema curentului electric de acolo, pentru că Oltchimul are o datorie de 12 milioane de euro, către Hidroelectrica. Dacă nu se reporneşte curentul electric, combinatul nu are nicio şansă să îşi reia activitatea. Era impresionat de datoria pe care Oltchim o are faţă de AVAS şi că, pe undeva, Guvernul ar putea să le 'execute' în momentul în care el va deveni proprietar. Spunea că a transmis avocaţilor să negocieze aceste clauze", a declarat Liviu Pop.

Ministrul delegat a precizat că miercuri va avea o discuţie şi cu premierul Victor Ponta pe tema privatizării Oltchim.

"După aceea vom vedea exact ce prevede cu adevărat contractul de negociere cu domnul Diaconescu. Important este că această negociere să se finalizeze cât mai repede, dânsul să plătească banii, activitatea să se reia şi toate lucrurile să reintre în normal. Orice amânare nu face decât să creeze tensiune. Eu mi-aş dori ca activitatea să se reia cât mai repede, însă depinde când se finalizează procesul de privatizare", a adăugat Liviu Pop.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a scos în evidenţă faptul că situaţia legată de privatizarea Oltchim va fi instabilă dacă Diaconescu nu va semna contractul.

"Noi vom avea două variante: varianţa de privatizare a domnului Dan Diaconescu sau varianta de rezervă a Guvernului", a concluzionat Liviu Pop.

Dan Diaconescu a declarat miercuri, la revenirea în ţară, ca a purtat o discuţie în avion cu ministrul delegat Liviu Pop. Diaconescu a anunţat că va semna contractul de privatizare a Oltchim "atunci când guvernul va accepta condiţiile noastre".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor