Dan Diaconescu: Sunt un biet ziarist din Caracal care vrea să salveze Oltchim, să-l aducă rapid pe profit

Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM (Epoch Times România)
Epoch Times România
26.09.2012

Dan Diaconescu s-a arătat mirat miercuri, la întoarcerea în ţară, de mulţimea de ziarişti care îl aştepta la aeroport, spunând că el este doar „un biet ziarist din Caracal care vrea să salveze Oltchimul” şi să aducă pe profit combinatul cât mai repede.

"Sunt un biet ziarist din Caracal care vrea să salveze Oltchimul. Este important să facem tot ceea ce se poate, dacă guvernanţii vor să închidă Oltchimul sau să îl falimenteze, eu vreau împreună cu prietenii mei să îl redeschidem. Căutăm pieţe noi de desfacere, căutăm să achiziţionăm materii prime la preţuri cât mai mici şi să vindem la preţuri cât mai mari pentru a reporni, poate de luni, dacă guvernul o să accepte condiţiile noastre, cât de repede să reluăm activitatea. Nu pot închide ei combinate, cât putem să le deschidem noi, chiar dacă acum nu avem nici un fel de putere, dar foarte mulţi oameni, foarte multe grupuri economice au încredere în noi.

"Vrem ca Oltchimul să pornească, să intre pe profit cât mai repede, vrem ca muncitorii să fie cât mai bine plătiţi, să îşi ia salariile la zi, să arătăm României că se poate, apoi să mă urmeze şi alţii în celelalte privatizări", a adăugat Diaconescu.

Întrebat când va semna contractul acesta a răspuns; "când guvernul va accepta condiţiile noastre".

"Suntem totuşi un investitor strategic, unul dintre cei mai importanţi investitori din România în acest moment, care dă nişte bani, exact cât combinatul are nevoie(...) Este prima privatizare din România televizată în direct(..) Noi am cerut acest termen de 10 zile, PCC avea un termen de trei luni pentru a plăti aceşti bani şi pentru a semna contractul. Domnul premier Victor Ponta a spus acum câteva săptămâni că această licitaţie va fi normal să fie câştigată de PCC şi va fi normal ca PCC să aducă toţi banii necesari în aproximativ două- trei luni. Noi ne-am oferit să plătim în 10 zile, iar noi chiar avem cuvânt spre deosebire de actualii guvernanţi", a precizat realizatorul TV.

Noi dorim şi Arpechim la pachet cu Oltchim aşa cum statul român s-a angajat într-un memorandum FMI. Noi vrem să respectăm toate aceste reguli semnate cu FMI. Cine va cumpăra Oltchimul va achiziţiona şi Arpechimul, în condiţiile legii. Vom plăti aşa cum ne-am angajat, cât de repede va vrea guvernul să ne ia banii. Evident că am banii, dacă am participat la licitaţie şi am oferit atât", a mai spus Diaconescu.

Dan Diaconescu a revenit miercuri în ţară. El spune că miercuri seară va pleca din nou din ţară, urmând a se întoarce vineri.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare preţ, de 203,149 milioane lei. Statul deţine 54,8% din acţiunile Oltchim.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că, în cazul în care Dan Diaconescu nu va putea să plătească preţul oferit pentru preluarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluată într-o perioadă de şase luni. Acesta a adăugat că aşteaptă data de 1 octombrie pentru a şti dacă ministerul va rămâne proprietar al Oltchim

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor