Deutsche Bank amendată pentru încălcarea sancţiunilor americane

Deutsche Bank va trebui să plătească sute de milioane de dolari pentru că a încălcat sancţiunile impuse de SUA împotriva Iranului, Siriei şi altor ţări. Banca germană a declarat că este mulţumită că s-a putut ajunge în cele din urmă la o înţelegere.
Deutsche Bank.
Deutsche Bank. (Sean Gallup / Getty Images)

Creditorul german Deutsche Bank a confirmat, miercuri, că a căzut de acord să plătească agenţiilor de reglementare amenzi în valoare de 258 milioane de dolari (237 milioane de euro), pentru că a făcut afaceri cu ţări sancţionate de SUA precum Iran, Siria, Libia, Sudan şi Birmania.

În conformitate cu acordul încheiat, Deutsche Bank va plăti 200 milioane de dolari către Federal Reserve şi 58 milioane de dolari către New York State Department of Financial Services (NYDFS).

În plus, banca va trebui să folosească un observator independent şi să concedieze şase angajaţi implicaţi în procesul de încălcare a sancţiunilor, conform Deutsche Welle.

Agenţii americane de reglementare au descoperit faptul că, cel puţin în perioada 1999-2006, Deutsche Bank a mascat peste 27.000 tranzacţii în valoare de 10,86 miliarde de dolari pentru a evita sancţiunile americane.

“Acel comportament a încetat cu mai mulţi ani în urmă şi de atunci am încheiat toate afacerile cu părţile din ţările implicate”, a susţinut Deutsche Bank într-o declaraţie.

Deutsche Bank a anunţat săptămâna trecută că plănuieşte să elimine 9.000 de locuri de muncă şi să se retragă din 10 ţări. Gigantul german în domeniul bancar şi-a dezvăluit planul pentru cea mai amplă restructurare a activităţii sale din ultimii ani, ca urmare a unei pierderi record înregistrate în trimestrul al treilea de 6,2 miliarde de euro.

Pe lângă cele 9.000 de concedieri – dintre care 4.000 vor avea loc în Germania – banca a anunţat că plănuieşte să reducă posturile sale cu normă întreagă de la 103.000 în prezent la aproximativ 77.000 până în 2018. În plus, Deutsche Bank mai plănuieşte să rupă legăturile cu 6.000 de furnizori de servicii externe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie