Deputaţii se întrunesc luni pentru a lua act de demisia lui Hrebenciuc. Pe agendă şi imunitatea lui Ion Diniţă

Deputaţii se reunesc luni în plen pentru a lua act de demisia din Parlament a pesedistului Viorel Hrebenciuc, urmărit penal în trei dosare.
Camera Deputaţilor, Daniel Chiţoiu, vot pentru începerea urmăriri / neurmărirri penale (Epoch Times România)
Loredana Diacu
27.10.2014

Deputaţii se reunesc luni în plen pentru a lua act de demisia din Parlament a pesedistului Viorel Hrebenciuc, urmărit penal în trei dosare.

Potrivit postului B1 TV, social-democraţii au fost mobilizaţi pentru plenul de luni, aceştia primind mesaje prin care sunt chemaţi la şedinţa în care ar trebui să ia act de demisia lui Hrebenciuc. Demisia acestuia este foarte importantă pentru partid şi mai ales pentru premierul Ponta, în calitate de aspirant la cea mai înaltă funcţie în stat. Reamintim că Victor Ponta declara recent că, prin demisia din Parlament, deputatul Viorel Hrebenciuc a făcut un gest prin care protejează PSD şi pe candidatul partidului în alegerile prezidenţiale de atacurile electorale, cu alte cuvinte, de asocierea numelui partidului cu faptele de corupţie de care este acuzat Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc este urmărit penal în trei dosare. Cel mai recent dintre acestea îl implică şi pe Dan Şova, fost ministru al Transporturilor şi prieten al premierului. Cei doi ar fi complotat, potrivit DNA, pentru iniţierea unei legi privind amnistierea şi graţierea faptelor comise de anumite categorii de persoane, precum liderii de sindicat şi partid. Pentru ca un astfel de proiect erau greu de iniţiat de către Parlament, cei doi şi-au propus să-l coopteze în plan pe ministrul Justiţiei. În context, Dan Şova i-a explicat lui Hrebenciuc că premierul nu l-a putut pune pe el ca ministru al Justiţiei, dat fiind că are dosar: "pentru asta ar trebui să nu am dosar, ca să mă poată pune la Justiţie, că am discutat cu Victor treaba asta." i-ar fi spus Şova lui Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc este implicat şi în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, dosar în care este urmărit penal şi socrul lui Victor Ponta, senatorul PSD Ilie Sârbu. Hrebenciuc a fost înregistrat de procurori în timp ce afirma ca îl va folosi pe socrul lui Ponta pentru "a îl călca pe cap" pe directorul Romsilva.

În cel de al treilea dosar, Hrebenciuc a fost pus sub urmărire pentru trafic de influenţă la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Hrebenciuc ar fi intervenit pe lângă mai mulţi membri ai CNA pentru a-l ajuta pe primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, să obţină licenţa pentru televiziunea Giga TV.

Tot luni, în Parlament se va lua o decizie în privinţa ridicării imunităţii deputatului PC Ion Diniţă, cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul "baronului" Aristotel Căncescu. Potrivit procurorilor, Consiliul Judeţean Braşov ar fi suferit o pagubă de peste 7,6 milioane de euro, ca urmare a plăţilor nelegale făcute către firma conservatorului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor