Deputat USR, semnal de alarmă: Am intrat cu totul în epoca Dragnea - servilism extrem şi pedepse absurde

Modul exemplar în care a fost pedepsită compania NN, ce şi-a avertizat clienţii că în spaţiul public se discută despre naţionalizarea fondurilor private de pensii, este o dovadă clară că am intrat cu totul în epoca Dragnea, a atras atenţia Claudiu Năsui, unul dintre deputaţii USR.
Claudiu Năsui (USR)
Claudiu Năsui (USR) (Epoch Times Romania)

Pe fundalul scandalului privind naţionalizarea fondurilor de pensii private, Autoritatea de Supraveghere Financiară, instituţie subordonată direct Parlamentului, a dat cea mai mare amendă din istoria sa, 750.000 de lei, companiei NN şi i-a retras dreptul directorului general să mai lucreze în conducerea societăţii comerciale, şi-a exprimat nemulţumirea, într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Vorbim de aceeaşi instituţie care a permis scheme piramidale (vă mai amintiţi de FNI) să funcţioneze ani la rândul şi să jefuiască banii oamenilor care au avut încredere în sistem. Singura diferenţă este că pe vremea aceea se numea CNVM. De asemenea, vorbim de aceeaşi instituţie care a girat dezastrul din piaţa RCA şi numeroase altele pentru care anchetele sunt la DNA.

Dar pentru ce a dat ASF-ul această amendă? A încălcat compania vreo regulă? A fraudat pe cineva? A pierdut pensia cuiva? Absolut deloc. Şi-a anunţat clienţii să fie atenţi la actualitatea politică în care se zvonea că ar urma naţionalizarea pensiilor din pilonul 2. Adică a făcut ceea ce oricare dintre noi ar face dacă s-ar zvoni că vine statul peste el să-i naţionalizeze firma", a remarcat Claudiu Năsui.

Deputatul USR s-a declarat şocat de gradul de servilism de care a dat dovadă ASF-ul lui Mişu Negriţoiu.

"Ce e şocant la gestul ASF-ului nu este faptul că aflăm că este aservit politic. Asta o ştiam demult cu toţii. Ce e şocant este gradul servilismului extrem de care a dat dovadă în condiţiile în care, măcar teoretic, trebuia să fie independentă", a punctat Claudiu Năsui.

În astfel de momente, deputatul USR consideră că trebuie să fim solidari cu o firmă, care nu a făcut altceva decât să vrea să apere interesul său legitim (de a nu fi naţionalizată) şi pe cel al clienţilor săi (de a nu-şi vedea pensia naţionalizată).

"ASF-ul, care nu a clintit un deget sau a acţionat mult prea târziu pentru multiple scandaluri în care oamenii şi-au pierdut agoniseala, abia acum s-a găsit să dea cea mai dură pedeapsă din istoria sa. Ce să înţelegem din pedeapsa aceasta? Că scapi mai ieftin fraudând decât încercând să-ţi aperi clienţii şi existenţa printr-un sms? Practic am intrat în epoca Dragnea cu totul în momentul acesta: servilism extrem şi pedepse absurde. Aviz pentru alte firme despre care s-ar zvoni naţionalizarea: nu aveţi voie nici măcar să încercaţi să vă apăraţi prin SMS-uri", a subliniat Claudiu Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne