Deputat USR deschide noi căi de comunicare cu cetăţenii. Cabinet parlamentar online pentru românii din ţară şi diaspora

Deputatul USR Daniel Nicolae Popescu
Deputatul USR Daniel Nicolae Popescu (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Deputatul USR de Diaspora, Nicolae-Daniel Popescu, şi-a lansat, la începutul acestei săptămâni, cabinet parlamentar online, iniţiativa sa fiind motivată, susţine el, de dorinţa ca cetăţenii să îl poată contacta mai uşor pentru a-şi expune problemele. Cum deplasările în străinătate costă mult atât în termeni financiari cât şi ca timp şi nu pot fi efectuate foarte des, deputatul Popescu a găsit o nouă modalitate de a putea comunica eficient cu cetăţenii: o aplicaţie prin care românii - fie ei din diaspora sau din ţară - îşi pot programa audienţe cu el, pentru discutarea diverselor probleme şi aspecte care îi preocupă.

"Ideea mi-a venit în urmă cu 2 ani de zile în perioada când lucram în Marea Britanie şi am observat că existau nişte obstacole în calea legăturii, comunicării cu parlamentarii din România. Pe de altă parte, e un model deja folosit în alte state, e deja folosit cu succes în Franţa, Marea Britanie şi Olanda. Şi imediat după intrarea mea în Parlament mi-am dorit să îl implementez şi în România. Am fost însă întârziaţi pentru că am lucrat însă foarte mult şi la alte campanii, precum Fără Penali în Funcţii Publice, a trebuit să ne deplasam foarte mult în teritoriu", a explicat Popescu pentru Epoch Times.

Pornind de la constatarea că există nenumărate obstacole în calea interacţiunii directe dintre parlamentari şi cetăţeni şi ţinând seama de faptul că mijloacele de comunicare online reprezintă soluţia cea mai eficientă, mai adecvată la această problemă, o soluţie care nici nu implică cheltuieli suplimentare la buget, deputat Nicolae-Daniel Popescu a întreprins implementarea unei componente online a activităţii sale de cabinet: biroul parlamentar virtual (sau online), primul de acest fel din România. Acesta este implementat prin intermediul noului website al domnului deputat.

Cabinetul online funcţionează după aceleaşi principii care se aplică în cazul oricărui cabinet parlamentar obişnuit: cetăţenii solicită o audienţă în legătură cu un anumit subiect; aceasta este programată la o dată convenabilă pentru ambele părţi; în cadrul audienţei, se discută problemele pentru care aceasta a fost solicitată. Singura diferenţă este că totul se desfăşoară în spaţiul virtual prin intermediul diverselor instrumente de comunicare online.

Astfel, orice cetăţean care are acces la un telefon sau calculator cu o conexiune de internet şi care este interesat să se adreseze deputatului va avea de parcurs următorii paşi simpli:

1) Solicitarea unei audienţe prin completarea unui formular online;

2) Aşteptarea unui răspuns prin e-mail din partea domnului deputat în cel mult trei zile calendaristice; acesta va include şi o propunere referitoare la data şi ora la care se va putea desfăşura audienţa;

3) Stabilirea detaliilor legate de modalitatea şi platforma cea mai potrivită de comunicare online - Skype, Facebook Messenger, whatsapp etc.

4) Participarea la audienţa online.

Biroul parlamentar virtual nu înlocuieşte activitatea domnului deputat din cabinetele parlamentare aflate în teritoriu. Cetăţenii pot solicita oricând prin intermediul aceluiaşi formular sau prin telefon o audienţă la unul dintre birourile din Bucureşti, Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei (în curând), Rădăuţi (în curând) sau Chişinău (în curând). Însă o audienţă online are importantul avantaj de a reprezenta o modalitate de comunicare mai rapidă şi mai accesibilă atât cetăţenilor din ţară, cât şi celor din străinătate, subliniază Popescu.

Mai multe informaţii despre iniţiativa deputatului Nicolae-Daniel Popescu puteţi afla urmărind materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne