Deputat român: Fraţii noştri de peste Prut au nevoie de un Parlament nou ales, nu unul dominat de socialişti

Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

Fără alegeri anticipate în Republica Moldova există riscul ca, în timp, preşedinta aleasă, Maia Sandu, să fie transformată într-un şef de stat decorativ, fără puteri reale, consideră deputatul român Matei Dobrovie.

În context, acesta a ţinut să specifice că Dodon, socialiştii şi aliaţii lor din Partidul Şor şi aşa-zisa Platformă „Pentru Moldova” au tot interesul ca să nu aibă loc alegeri parlamentare anticipate, să nu se facă reforme în justiţie şi să se păstreze actualul status quo corupt care le favorizează interesele personale şi de grup.

„Ei vor face tot ce vor putea pentru a o bloca pe Maia Sandu, pentru a o lipsi de pârghii şi atribuţii”, scrie Dobrovie într-o postare pe pagina sa de socializare, făcând referire la recenta încercare de a trece Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) în subordinea Parlamentului, la fel cum a făcut-o Plahotniuc înainte de numirea lui Dodon în funcţia de preşedinte, şi totul cu scopul de a o putea învinui că „nu a făcut ce a promis”.

„România o va susţine pe Maia Sandu în proiectul ei de europenizare a R.Moldova şi pe cetăţenii care merită un trai mai bun acasă. Fraţii noştri de peste Prut au nevoie ca şi noi de un Parlament nou ales, mai curat şi mai legitim, nu unul dominat de socialişti, care nu-şi doresc o justiţie independentă, care au arătat iresponsabilitate în pandemie şi care vor să ţină cetăţenii captivi în subdezvoltare şi corupţie pe ambele maluri ale Prutului”, se mai arată în mesajul deputatului PNL din Parlamentul de la Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe