Matei Dobrovie: România acordă 250.000 euro pentru presa independentă şi societatea civilă din R.Moldova

Jurnalişti din R. Moldova, la un protest de ziua presei
Jurnalişti din R. Moldova, la un protest de ziua presei (facebook.com/Grigoriţă Ştefan)
Maria Maevschi
11.11.2020

Deputatul român Matei Dobrovie a anunţat miercuri, 11 noiembrie, că „România acordă 250.000 euro pentru presa independentă şi societatea civilă din Republica Moldova”, punctând că la această iniţiativă a contribuit şi el însuşi.

„Am militat constant în aceşti patru ani pentru finanţarea presei independente şi de calitate din R.Moldova de către România, pentru crearea spaţiului informaţional comun şi combaterea propagandei ruseşti dincolo de Prut.

Am propus înfiinţarea unui Fond de Cooperare şi Coeziune Mass-media România-R.Moldova, în cadrul Agenţiei de cooperare internaţională pentru dezvoltare (RoAid)”, se arată într-un mesaj postat de Dobrovie pe pagina sa de Facebook.

Totodată, parlamentarul de la Bucureşti a specificat că după ce Ministerul român de Externe a alocat fonduri pentru mass-media şi societatea civilă din Bielorusia în contextul evoluţiilor recente legate de alegerile prezidenţiale şi proteste, acesta a propus conducerii MAE să facă la fel şi pentru R.Moldova, alocând fonduri din bugetul RoAid prin European Endowment for Democracy.

Astfel, Dobrovie a ţinut să puncteze că se bucură foarte mult că MAE a fost deschis acestei sugestii şi că va acorda „o contribuţie voluntară în valoare de 250.000 euro în scopul implementării de proiecte în sprijinul societăţii civile şi al presei independente din Republica Moldova”.

„Prin această decizie, guvernul Orban demonstrează încă o dată că susţine democratizarea şi europenizarea Republicii Moldova şi acţionează direct în sprijinul cetăţenilor acesteia”, a conchis Matei Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor