Nicuşor Dan, apel către alegătorii PSD şi ALDE: "Nu cred că aţi votat pentru graţierea şi amnistierea politicienilor penali!"

Liderul USR le reaminteşte celor care au pus ştampila pe PSD şi pe ALDE că au votat pentru o viaţă mai bună, nu pentru graţieri şi amnistii.
Nicuşor Dan la Tribunalul Bucureşti
Nicuşor Dan la Tribunalul Bucureşti (Epoch Times)

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, lansează, pe pagina sa de Facebook, un apel către votanţii PSD şi ALDE, cerându-le să pună presiune pe politicienii pe care i-au votat, pentru ca aceştia să renunţe la amnistie şi graţiere şi să se ocupe de adevăratele probleme ale ţării.

"Fac un apel către alegătorii PSD şi ALDE. Nu cred că vreunul dintre voi a votat pentru graţierea şi amnistierea politicienilor penali. Sunt sigur că aţi votat cu speranţa unei vieţi mai bune pentru voi şi ai voştri. Asta nu înseamnă nici amnistie, nici graţiere. Este o lege pe care Dragnea şi ai lui o dau pentru ei, nu pentru voi. Vă chem să puneţi presiune pe politicienii pe care i-aţi votat să renunţe la amnistie şi graţiere şi să se ocupe de problemele reale ale ţării", scrie Nicuşor Dan.

Reamintim că PSD şi ALDE se pregăteau să adopte două ordonanţe văzute de DNA, Parchetul General, CSM etc., drept lovituri grele la adresa luptei anticorupţie. Una dintre acestea vizează graţieri parţiale pentru corupţi iar alta mutilează Codul Penal, minând instituţia denunţătorului, redefinind abuzul în serviciu în favoarea "abuzatorilor" etc.

Revoltaţi de acest demers, zeci de mii de români au ieşit duminică în stradă atât în Bucureşti cât şi alte oraşe ale ţării şi diaspora.