PNL sprijină demersul lui Iohannis de a organiza referendum

Poporul nu a votat salvarea hoţilor, ci a dat un mandat de bună guvernare. În aceste condiţii, PNL va susţine cu toate forţele demersul preşedintelui Iohannis de a iniţia un referendum, în urma căruia românii să decidă dacă vor graţieri şi modificarea Codului Penal.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liberalii vor susţine demersul preşedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe tema modificării legislaţiei în materie penală, a declarat preşedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan, apreciind drept corect gestul preşedintelui de a chema poporul să se pronunţe asupra legitimităţii graţierilor dorite de PSD şi ALDE.

"Este gestul corect al preşedintelui României în faţa unui conflict evident între popor şi o coaliţie guvernamentală care vrea salvarea propriilor clienţi politici. Poporul nu a votat salvarea hoţilor, ci a dat un mandat de bună guvernare. PNL va susţine cu toate forţele demersul preşedintelui Iohannis. Coaliţia guvernamentală are opţiunea de a renunţa la această iniţiativă care sfidează interesul public. Milioane de oameni sunt împotriva scăpării hoţilor", a precizat Turcan într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Declaraţiile liderului interimar al PNL vin în contextul în care şeful statului a anunţat luni că va începe demersurile privind organizarea unui referendum pe tema modificării legislaţiei în materie penală.

"Este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării Codurilor Penale şi a graţierii, şi dacă aşa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea să spună dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu", a anunţat luni preşedintele Iohannis.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici