Deputat PAS, către autorităţile Italiei: Ajutaţi şi susţineţi cetăţenii R. Moldova

Lilian Carp, Galina Sajin, deputaţi PAS
Lilian Carp, Galina Sajin, deputaţi PAS (unpaspentru.md)
Ştefan Sârbu
28.03.2020

Deputata PAS Galina Sajin solicită Prim-ministrului Republicii Italiene, Giuseppe Conte şi ambasadoarei Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti să ajute moldovenii care se află pe teritoriul Italiei prelungindu-le termenul de şedere pentru ca aceştia să nu rişte sancţiunea interdicţiei de intrare în spaţiul Schengen.

Potrivit scrisorii publicate pe pagina sa de Facebook, aceasta a cerut includerea cetăţenilor moldoveni în schema de protecţie privind interzicerea evacuării forţate pentru neplata chiriei, asigurarea accesului nerestricţionat la serviciile de asistenţă medicală a celor care nu au un statut de reşedinţă oficial.

De asemenea, parlamentara consideră oportună oferirea de către autorităţile italiene a asistenţei şi ajutorului social cetăţenilor moldoveni care au rămas fără loc de muncă şi sursă de venit contând pe solidaritatea de care au dat dovadă Moldova şi Italia în ultimii 30 de ani.

„Italia este ţara în care avem cea mai numeroasă diasporă şi în care situaţia este critică, dar mă voi adresa şi guvernelor altor state unde se află cetăţenii R.Moldova pentru ajutor şi susţinere”, a adăugat deputata trimisă în Parlament de către diaspora menţionând că a exprimat sincere condoleanţe pentru pierderile umane suferite şi compasiunea pentru situaţia complicată în care se află Italia acum.

Italia a declarat vineri 5.909 cazuri noi şi 919 noi decese survenite din cauza infecţiei cu virusul Wuhan. Şeful Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro a notat în cadrul unei conferinţe de presă că epidemia cu virusul comunist încă nu a atins apogeul în Italia deşi există „semne de încetinire” a numărului de persoane infectate zilnic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor