Denzel Washington va regiza un episod din serialul "Anatomia lui Grey"

Denzel Washington îl interpretează pe Whip Whitaker în "Zbor".
Denzel Washington îl interpretează pe Whip Whitaker în "Zbor". (Robert Zuckerman / Paramount Pictures)

Actorul american Denzel Washington, în vârstă de 60 de ani, care a mai regizat două filme, va debuta ca regizor pe micul ecran, după ce a semnat un contract pentru regia episodului 9 din sezonul 12 al îndrăgitului serial, produs de studiourile ABC, Anatomia lui Grey, potrivit TVLine.

Filmarea episodului respectiv va avea loc spre sfârşitul acestei luni.

Denzel Washington a regizat şi două filme pentru marele ecran "Antwone Fisher" (2002) şi "La început a fost cuvântul/ The Great Debaters" (2007).

 width=Debbie Allen, actriţa care joacă rolul Dr. Catherine Avery, este o bună prietenă a lui Denzel Washington, este şi producător executiv al serialului "Anatomia lui Grey" şi a regizat şi unele episoade pentru acest show TV.

Denzel Washington a câştigat două Globuri de Aur şi două premii Oscar ("Glory" şi "Zi de instrucţie"), fiind al doilea afro-american, după Sidney Potier, care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru filmul "Zi de instrucţie" (2001). Faimosul actor a jucat, de asemenea, în "Book of Eli"şi "Unstoppable".

Serialul "Anatomia lui Grey'' a câştigat 37 de premii internaţionale, dintre care două Globuri de Aur: în 2006, acordat Sandrei Oh (interpreta Cristinei Yang) - cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial TV, iar în 2007 - pentru cel mai bun serial de televiziune. Actorii din rolurile principale, dar şi serialul în sine au mai obţinut alte 95 de nominalizări (Emmy, Globul de Aur) de la debutul pe micile ecrane, în 2005.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură