"Denunţătorii buni şi denunţătorii răi". Elena Udrea critică dubla-măsură din Justiţie

Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015
Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015 (Epoch Times România)

Acuzată de corupţie în două mega-dosare - Gala Bute şi Microsoft - şi în prezent aflată în arestul Poliţiei Capitalei, Elena Udrea, a transmis sâmbătă un mesaj pe contul personal de Facebook, prin intermediul echipei sale de comunicare, intitulat "denunţătorii buni şi denunţătorii răi" în cadrul căruia evidenţiază dubla măsură aplicată de oamenii legii.

"Dorin Cocoş şi-a recunoscut faptele de care a fost acuzat de anchetatori după o bună perioadă în care s-a aflat în arestul Poliţiei Capitalei. A spus sumele de bani pe care le-a luat, dar şi felul în care s-au împărţit apoi către alţi "beneficiari". Cu toate acestea, DNA şi, apoi, instanţa au considerat că faptele sunt "prea grave", iar sumele invocate sunt "prea mari" pentru ca Dorin şi Alin Cocoş să poată fi puşi sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Cu alte cuvinte, cei doi au fost priviţi ca denunţătorii răi", a afirmat Elena Udrea.

Pe de altă parte, Elena Udrea arată că Stelian Gheorghe (cel care a fost beneficiarul direct al unei supraevaluări de 61 de milioane de euro) şi Sergiu Diacomatu (cel care a primit 7,5 milioane de euro mită pentru acţiunile din comisia ANRP) au avut câştiguri financiare mult mai mari, dar nici DNA şi nici instanţele nu consideră că e nevoie de o măsură privativă de libertate. Cu alte cuvinte, ei sunt denunţătorii buni.

"Această stare de fapt – în care oameni acuzaţi de fapte similare au parte de pedepse diametral opuse, deşi acţionează în acelaşi sens – dă măsura caracterului puternic arbitrar sau discreţionar al felului în care se încearcă înfăptuirea anchetelor penale în aceste cazuri. După ce DNA şi ÎCCJ s-au opus punerii în libertate, se poate spune că, într-adevăr, principala vinovăţie a lui Dorin Cocoş este că "a fost căsătorit cu Elena Udrea", a subliniat Elena Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului mărturiseşte că are sentimentul că este o ţintă şi că toţi oamenii apropiaţi de ea trebuie să fie condamnaţi la purgatoriu.

"De altfel, asta se vede şi în dosarul Gala Bute – toţi cei care au declarat împotriva Elenei Udrea sunt liberi, iar cei care au spus că nu au ce declara sunt în arest", a concluzionat Elena Udrea.

În context, trebuie menţionat că însuşi Dorin Cocoş a turnat-o pe fosta soţie la DNA, povestind, cu lux de amănunte, cum a împărţit cu Elena Udrea mita luată în "Dosarul Microsoft" şi cum a finanţat PDL-ul din banii de mită, cu ştirea lui Vasile Blaga. Pentru mai multe detalii despre denunţul lui Dorin Cocoş intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne