Delegaţia FMI va discuta cu reprezentanţii Ministerului Economiei

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional se vor întâlni, marţi, cu cei ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, potrivit reprezentanţilor instituţiei.
Epoch Times România
21.02.2012

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional se vor întâlni, marţi, cu cei ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Principalele teme de discuţie din cadrul ultimelor negocieri cu FMI au vizat privatizările din energie şi liberalizarea preţului electricităţii şi gazelor naturale.

Întâlnirea va avea loc în contextul în care premierul Mihai-Răzvan Ungureanu i-a invitat pe şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, şi pe directorul pentru România al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Székely, la Bucureşti, în perioada 21-22 februarie, la o întâlnire de lucru pe teme economice de actualitate. Scrisoarea de intenţie nu se afla pe agenda de discuţie, a precizat Guvernul.

La rândul său, Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, a precizat că vizita lui Franks la Bucureşti este de curtoazie, fiind vorba de uzanţa Fondului Monetar Internaţional de la efectua o astfel de vizită, de prezentare, atunci când se schimbă administraţia într-o ţară cu care Fondul are încheiat un acord.

Mihai-Răzvan Ungureanu a preluat mandatul de premier pe 9 februarie 2012, după ce pe 5 februarie delegaţiile FMI şi CE şi-au încheiat cea mai recentă vizită de evaluare a acordurilor de precauţie cu România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor