Ungureanu: Întâlnirea cu reprezentanţii FMI şi CE se va axa pe situaţia internaţională şi din ţară

Epoch Times România
21.02.2012

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat marţi că întâlnirea cu reprezentanţii FMI şi CE se va axa pe situaţia internaţională şi cea a României, dar în acelaşi timp se vor trece în revistă rezultatele înregistrate în punerea în aplicare a angajamentelor din scrisoarea de intenţie.

"Va fi o întâlnire normală, naturală, nu discutăm scrisoarea de intenţie, ne vom axa în principal pe situaţia internaţională şi pe ceea ce astăzi avem în ţară. Evident, vom face o trecere în revistă a rezultatelor pe care, până în momentul de faţă, le-am înregistrat în punerea în aplicare a punctelor cunoscute în scrisoarea de intenţie", a precizat Ungureanu.

Acesta a adăugat că este o întâlnire cu dublu sens.

"În primul rând, este un semnal de continuitate în ceea ce priveşte respectarea angajamentelor internaţionale pe care guvernul precedent le-a asumat şi pe care ni le asumăm la rândul nostru, aşa cum meţionează şi programul de guvernare al acestui cabinet. În al doilea rând, este o întâlnire de acomodare cu noii miniştri care sunt implicaţi în acoperirea angajamentelor externe", a mai spus Ungureanu.

Şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, şi şeful misiunii Comisiei Europene în România, Székely István, vor face o vizită la Bucureşti între 21 februarie şi 22 februarie, pentru a se întâlni cu membrii noului Guvern, la cererea prim-ministru român, Mihai Răzvan Ungureanu.

Vizita nu presupune modificări la scrisoarea de intenţie convenită la începutul lunii februarie.

Reprezentantul FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek, a declarat că vizita la Bucureşti a reprezentanţilor Fondului, care va avea loc la invitaţia premierului Ungureanu, este "o practică obişnuită", derulată în ţările cu care există un acord încheiat şi în care a avut loc o schimbare a Guvernului.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu le-a transmis şefului delegaţiei FMI în România şi directorului pentru România al Directoratului General al Comisiei Europene invitaţia de a participa la Bucureşti, între 21-22 februarie, "la o întâlnire de lucru pe teme economice de actualitate".

"Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a lansat şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, şi directorului pentru România al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Székely, invitaţia de a participa, la Bucureşti, în intervalul 21-22 februarie, la o întâlnire de lucru pe teme economice de actualitate. Scrisoarea de intenţie nu se va afla pe agenda de discuţie", a informat Guvernul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor