Delegaţia FMI se întâlneşte vineri cu Comisia pentru buget din Camera Deputaţilor

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Erik de Vrijer se întâlneşte vineri la Camera Deputaţilor cu Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, relatează B1 TV.
Reprezentantul FMI pentru România, Erik de Vrijer. (gov.ro)
Ana Petrescu
10.08.2012

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Erik de Vrijer se întâlneşte vineri la Camera Deputaţilor cu Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, relatează B1 TV.

Tematica întâlnirii constă în măsurile luate de guvernul român pentru a relansa economia, printre acestea numărându-se reducerea TVA-ului pentru alimente la 9% şi acordarea celei de-a doua tranşe de majorări salariale de 7.4% până la sfârşitul acestui an.

Totodată, va fi adusă în discuţie şi rectificarea bugetară pe care a anunţat-o joi Guvernul, prin care prognoza de creştere economică din 2012 a scăzut de la 1.5% la 1.2% din Produsul Intern Brut (PIB).

În urma întrevederii de miercuri de la Palatul Victoria a premierului Victor Ponta şi a ministrului de Finanţe cu delegaţia FMI, a Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene, Florin Georgescu a declarat că rectificarea bugetară va fi finalizată la sfârşitul lunii august anul curent. Ministrul de Finanţe a adăugat că “deficitul bugetar rămâne în termeni relativi, la acelaşi nivel, de 2,2% din PIB, şi în termeni absoluţi ca sumă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor