Decizie definitivă a judecătorilor: Liviu Dragnea rămâne în continuare la Rahova

Liviu Dragnea, cu catuse la maini, iesind din sala de judecata
Liviu Dragnea, cu catuse la maini, iesind din sala de judecata (Screenshot Facebook)

Fostul lider al social-democraţilor Liviu Dragnea va rămâne în închisoare, după ce Tribunalul Bucureşti i-a respins, joi, cererea de eliberare condiţionată. Decizia este definitivă şi survine la fix 2 ani de când Dragnea a fost închis la Penitenciarul Rahova după ce primise o condamnare de 3 ani şi jumătate de închisoare în dosarul Bombonica.

Anterior, pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 i-a respins o cerere similară fostului şef PSD, dar avocaţii săi au contestat decizia. Deşi nu a fost dus în instanţă la vremea respectivă, Liviu Dragnea a susţinut, prin videoconferinţă, că a stat suficient în penitenciar şi că s-a reabilitat.

"Cred că am stat destul în penitenciar. M-am reabilitat, cred că pot face bine", susţinea acesta. Instanţa nu s-a lăsat însă impresionată şi a respins cererea de eliberare condiţionată a lui Liviu Dragnea, argumentând în motivarea deciziei că fostul lider PSD nu a dovedit că s-a îndreptat în perioada petrecută în spatele gratiilor şi că scopul pedepsei nu a fost atins, chiar dacă inculpatul a atins fracţia corespunzătoare din pedeapsă pentru a putea fi eliberat condiţionat. Detalii aici.

Fostul şef al PSD a ajuns la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani şi şase luni de închisoare în dosarul Bombonica. Pe 27 mai 2019, instanţa supremă l-a condamnat definitiv pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Dragnea a contribuit la menţinerea în funcţie la DGASPC Teleorman a două angajate - Anisa Niculina Stoica şi Adriana Botorogeanu, care de fapt nu se prezentau, ci îşi desfăşurau activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne