De Ziua internaţională a mediului, Maia Sandu a colectat gunoi de pe malul Nistrului

În R. Moldova, pădurile, malurile de râuri sau lacuri abundă de gunoi, a notat Maia Sandu.
Maia Sandu colectează gunoiul de pe malul râului Nistru
Maia Sandu colectează gunoiul de pe malul râului Nistru (presedinte.md)

De Ziua internaţională a mediului, care a fost marcată sâmbătă, preşedintele Maia Sandu a mers pentru câteva ore pe malul Nistrului, la Vadul lui Vodă, unde împreună cu mai mulţi colegi de la Preşedinţie, voluntari din comunitatea “Hai Moldova” şi localnici au colectat, în păduricea din preajmă, gunoiul lăsat în urmă de oamenii care au trecut prin zonă sau au organizat picnicuri.

„Am adunat mai multe pungi pline cu gunoi - recipiente de sticlă şi plastic, containere, ambalaje, pachete de ţigări şi alte deşeuri”, a scris şefa statului pe pagina sa de socializare, menţionând că din păcate, în R. Moldova, pădurile, malurile râurilor sau lacurilor unde oamenii se adună să petreacă împreună abundă de gunoi.

Aceasta a subliniat că nu este corect să se creadă că păstrarea curăţeniei este exclusiv responsabilitatea autorităţilor - mediul curat este şi misiunea cetăţenilor.

Maia Sandu a ţinut să noteze că lucrurile se pot schimba prin efort comun, dar şi individual. „Să strângem gunoiul, atunci când mergem la picnic. Să separăm şi reciclăm deşeurile acasă, iar la magazin să mergem cu pungi ecologice. Iar periodic, ne putem aduna cu prietenii să mai strângem din gunoiul lăsat de alţii - aşa cum am făcut noi astăzi.”

În opinia preşedintei, aceasta este calea sigură ca multe generaţii înainte să se bucure de o planetă curată şi sănătoasă.