Aniversare însângerată în faţa Ambasadei Chinei: Îi tăiau pe colegii noştri şi le vindeau organele

Persecuţia împotriva Falun Gong
Persecuţia împotriva Falun Gong

An de an, pe 13 mai, în faţa ambasadelor şi consulatelor Chinei din numeroase ţări ale lumii pot fi văzute grupuri de oameni îmbrăcaţi în tricouri galbene, tăcuţi şi liniştiţi care ţin în mâini fotografii cu chipurile unor chinezi ucişi. Sunt practicanţi Falun Dafa, o îndrăgită disciplină tradiţională de sorginte chineză, care protestează paşnic pentru a atrage atenţia opiniei publice că, în China, colegii lor sunt ţinta unei persecuţii ce a luat proporţiile unui genocid.

13 mai este pentru ei zi de sărbătoare, căci marchează atât data la care Falun Dafa a început să fie predată în public, aniversarea practicii deci, cât şi ziua maestrului care a fondat şi predat şcoala, dl Li Hongzhi. În loc să serbeze, practicanţii ies însă în stradă pentru a-şi omagia colegii ucişi de regimul comunist de la Beijing şi pentru a cere încetarea brutalităţilor care au început acum mai bine de două decenii. Ei demonstrează exerciţiile lente ale practicii, înmânează broşuri informative trecătorilor şi vorbesc cu oamenii pentru a le povesti despre cum în China aderenţii Falun Dafa sunt închişi, torturaţi şi in extremis ucişi doar pentru că fac exerciţii în parcuri şi îşi doresc să devină persoane mai bune.

Un astfel de protest paşnic a avut loc, joi, şi în faţa Ambasadei Chinei la Bucureşti. Cu acest prilej am vorbit cu câţiva dintre protestatari, pentru a-i întreba ce anume îi face pe ei, ca români, să iasă în stradă pentru ceva ce se întâmplă în China, la mii de kilometri de casă, de ce este persecutată practica lor şi ce îi face să urmeze Falun Dafa.

Ei ne-au explicat că Falun Dafa (cunoscută şi sub numele de Falun Gong) este o disciplină care constă în efectuarea unui set de exerciţii line, denumite "qigong" în cultura chineză, şi respectarea în viaţa de zi cu zi a unui cod moral ce are la bază trei principii fundamentale - Adevăr, Compasiune şi Toleranţă. După ce a început să fie predată public, Falun Dafa a devenit rapid o mişcare de masă în China, fiind îmbrăţişată şi apreciată de aproape o sută de milioane de oameni, mai mulţi decât numărul membrilor Partidului Comunist Chinez. Acest lucru a pus-o pe "radarul" dictatorului Chinei care, nemulţumit de popularitatea ei, a declanşat o brutală campanie naţională de eradicare a practicii. Iar campania de eradicare a fost transformată în scurt timp într-una de exterminare...

Aşa cum cercetări independente aveau să o dovedească ulterior, regimul comunist de la Beijing a transformat practicanţii persecutaţi într-o bancă vie de organe. Practic, odată "internaţi" forţat în lagăre de muncă sau închisori, practicanţilor li se fac analize de sânge şi ajung într-o bază de date. Iar apoi, când un pacient care are nevoie de un transplant plăteşte preţul cerut de spitalele chineze de stat, un aderent Falun Gong compatibil este scos din închisoare şi sacrificat. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici. În ciuda faptului că a fost şi este persecutată atât de crunt, practica nu a dispărut ci, dimpotrivă, s-a răspândit în întreaga lume.

"Încerc să aduc aminte Partidului Comunist Chinez că noi încercăm să ne trăim viaţa după Adevăr, Compasiune, Toleranţă, iar ei (Partidul Comunist Chinez - n.r.) au ales să interzică acest lucru. Ei au ales în 1999, din cauza dictatorului de atunci Jiang Zemin, care a venit la putere în urma masacrului din Piaţa Tiananmen de care foarte mulţi oameni îşi amintesc, să declare această practică ca fiind împotriva statului. A reuşit asta prin Biroul 610, care este un fel de Gestapo. Deci ei încearcă să-i eradicheze complet... instrucţiunile lui Jiang Zemin au fost: distrugeţi-le reputaţia, ruinaţi-i financiar, eliminaţi-i fizic. Asta înseamnă un genocid!

La început au pus megafoane pe stradă şi au spus că această practică este ilegală. De pe o zi pe alta, 100 de milioane de oameni care preţuiau această practică au fost scoşi în afara legii. Cei care nu au fost de acord şi au mers să facă petiţii la guvern au fost băgaţi în lagăre de muncă. După aceea, în şcoli s-au introdus întrebări standard la care răspunsul standard era că Falun Gong este rău, că altfel nu puteai să treci. La locurile de muncă, dacă cineva era găsit că practică Falun Dafa, toată lumea avea salariul scăzut. Poliţiştii primeau bonusuri pentru cât mai mulţi oameni care renunţau la practică...iar renunţarea la practică în închisorile chinezeşti... este destul de trist pentru că nu înseamnă doar că te torturează până zici tu că renunţi... ca să demonstrezi că ai renunţat mai trebuie să îi torturezi şi pe alţii şi să îi faci şi pe ei să renunţe. S-au gândit să facă persecuţia inclusiv profitabilă.

Ca să o facă profitabilă... oameni sănătoşi nu se pot gândi la aşa ceva... s-au uitat efectiv la organe şi în momentul când cineva venea pentru că avea nevoie de un transplant de organ, mai ales pe piaţa neagră, îi tăiau pe practicanţi şi le vindeau organele. (...) Acest genocid are loc pe o scară largă. Nu e singurul, pentru că se întâmplă şi împotriva uigurilor, aşa cum s-a întâmplat şi împotriva tibetanilor. Şi pentru creştini e foarte trist, pentru că asta se întâmplă şi împotriva lor şi a avocaţilor de drepturile omului de acolo. Dacă ai un standard moral eşti în principiu ţintit de Partid pentru distrugere. Asta înseamnă comunismul, printre altele!", a explicat, pentru Epoch Times, preşedintele Asociaţiei Falun Dafa, Kuki Szabolcs.

La rândul său, întrebat de ce protestează pentru ceva ce se întâmplă în China, un alt practicant a declarat că este efectiv "de bun-simţ" să protestezi pentru libertatea de credinţă şi pentru ca cei asemenea ţie să se bucure de drepturi similare.

"Cred că este mai mult o chestie de bun-simţ. De exemplu, eu aici am libertatea să fac exerciţiile în parc sau acasă, am libertatea de credinţă, dar cei din China nu au asta şi e un lucru de solidaritate. Nu neapărat că sunt din China, dar chiar dacă ar fi de oriunde din lume, cred că ar trebui să ne ajutăm între noi şi să apărăm drepturile omului şi libertatea de credinţă la nivel internaţional. (...) Am venit aici să atragem atenţia că, chiar şi în acest moment, în China oamenii sunt persecutaţi. Din păcate, unii dintre ei chiar sunt omorâţi şi în închisori şi în diverse locuri şi am vrea să nu se mai întâmple asta", a declarat Cristi.

Referitor la practică, intervievaţii au explicat că aceasta are la bază câteva exerciţii fizice foarte simple, pe cât de uşoare pe atât de benefice pentru sănătate, plus condiţia respectării unor principii morale care, odată urmate, ajută omul să aibă un caracter mai frumos şi, implicit, relaţii mai sănătoase cu lumea şi ei înşişi şi deci, o viaţă mai armonioasa şi mai bună.

"Un practicant Falun Dafa este cineva care preţuieşte aceste principii - Adevăr, Compasiune, Toleranţă - şi încearcă în viaţa de zi cu zi să le aplice. Practica în sine este foarte simplă, este gratuită, este descrisă pe site-ul nostru ro.falundafa.org, unde veţi vedea că este o practică foarte plăcută şi simplă", a explicat Kuki Szabolcs.

"Falun Dafa este o practică de cultivare care se adresează atât minţii, cât şi corpului. Eu practic pentru că mă ajută să înţeleg foarte multe lucruri şi să mă echilibrez în lumea asta modernă trepidantă, ca să zic aşa", a precizat, la rândul său, Angelin.

"E o metodă de îmbunătăţire de care am descoperit că aveam nevoie, pentru că înainte să practic Falun Dafa deseori poate când aveam greutăţi, sau eram mai puţin fericit, ca să zic aşa, mă retrăgeam în diverse vicii. Iar de când practic Falun Dafa cred că viaţa mea a devenit în general mai bună şi mai simplă. Mi-a adus beneficii psihologice şi fizice. Este un set de 5 exerciţii care ne ajută să ne întărim şi să ne purificăm corpul. Şi are şi principii morale, în general oamenii să fie corecţi, să spună adevărul, să fie mai buni, să aibă răbdare, autocontrol... e îmbunătăţirea corpului şi a minţii. Exerciţiile nu sunt grele, sunt destul de uşoare, sunt cu mişcări line, patru în picioare şi un exerciţiu care include meditaţia..", ne-a povestit Cristi motivul pentru care practică el Falun Dafa.

Printre practicanţi s-a numărat şi Radu, care ne-a relatat că Falun Dafa l-a ajutat foarte mult să aibă o stare fizică şi psihică bună.

"Peste două săptămâni pot să spun că sărbătoresc şi eu 7 ani de zile de când am început să practic. Şi am început să practic într-un moment în care nu mă simţeam bine din punct de vedere fizic, mă simţeam foarte slăbit şi mi-a făcut bine. Adică, chiar după primul set de exerciţii, am simţit că ceva se întâmplă, am dormit mai bine, am fost mai relaxat în acea zi. Şi apoi, continuând, după patru - cinci săptămâni am constatat că s-a schimbat foarte mult modul în care mă simţeam", a declarat Radu.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne