De la "greaua moştenire" la "Iohannis e de vină". Nepromulgarea bugetului poate afecta programul de Guvernare PSD

După ce teoria găurii de 10 miliarde, cauzată de tehnocraţi bugetului, a fost infirmată, mai nou, premierul Grindeanu acuză că prin nepromulgarea bugetului de către Iohannis, râurile de lapte şi miere promise de PSD în campania electorală ar putea să nu se mai reverse asupra României.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

În timp ce protestatarii din Piaţa Victoriei îi cer seară de seară demisia, premierul Grindeanu se plânge că nepromulgarea legii bugetului - considerat toxic, nerealist şi bazat pe cifre false de Opoziţie - pune sub semnul întrebării măsurile din programul de guvernare.

Astfel, joi, în debutul şedinţei de Guvern, Grindeanu le-a mulţumit miniştrilor din Cabinetul său pentru faptul că îşi continuă activitatea, „deşi bugetul întârzie în a fi promulgat”, relatează Agerpres.

„Din păcate, faptul că dumneavoastră şi noi am reuşit, zic eu, în timp record să venim cu un buget care să ţină cont de programul nostru de guvernare, de toate măsurile pe care noi ne-am angajat să le punem în practică, iată că toată această muncă este întârziată. Ba mai mult decât atât, acele măsuri noi pe care le-am luat şi pe care le aveam în programul de guvernare (...), din cauza nepromulgării bugetului încă, sunt puse sub semnul întrebării. Noi ne-am făcut treaba, am adoptat actele legislative necesare, am prevăzut banii în buget pe toate aceste măsuri”, a afirmat Grindeanu.

De asemenea, premierul s-a plâns că întârzierea promulgării bugetului va afecta atât funcţionarea ministerelor, cât şi a autorităţilor judeţene şi locale.

„Din păcate, toată această întârziere (...) se duce în lanţ nu doar către ministerele pe care dumneavoastră le coordonaţi, ci şi către autorităţile judeţene, autorităţile locale, toate lucrurile care decurg pe piramidă în jos spre o bună funcţionare a statului. Şi aşa eram destul de întârziaţi datorită programului electoral, datorită tuturor lucrurilor pe care dumneavoastră le ştiţi şi care nu au depins de noi. De aceea, o să mai funcţionăm şi toată lumea o să mai funcţioneze în continuare cu 1/12 (din prevederile bugetelor anului precedent — n.r.), aşa cum ştiţi, conform legii, din păcate”, le-a transmis Grindeanu miniştrilor.

Reamintim în context că Opoziţia a criticat puternic bugetul adoptat pe repede înainte de majoritatea parlamentară PSD/ALDE, considerându-l nerealist, populist şi chiar toxic, iar liberalul Cîţu a arătat că bugetul este bazat pe cifre false furnizate de Comisia Naţională de Prognoză care a generat datele de care avea nevoie PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne