De ce nu a fost iertat Năstase, la pedeapsă, de cele şase zile petrecute în spital

Adrian Năstase nu a reuşit să obţină din partea judecătorilor acordul pentru a-i fi scăzute din pedeapsa cu închisoarea cele şase zile pe care le-a petrecut internat la Spitalul Floreasca, în urma tentativei de sinucidere de la sfârşitul lunii iunie.
Adrian Năstase (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
23.10.2012

Adrian Năstase nu a reuşit să obţină din partea judecătorilor acordul pentru a-i fi scăzute din pedeapsa cu închisoarea cele şase zile pe care le-a petrecut internat la Spitalul Floreasca, în urma tentativei de sinucidere de la sfârşitul lunii iunie. Judecătorii au explicat în motivarea deciziei de ce nu au acceptat reducerea pedepsei de doi ani şi jumătate de închisoare.

Fostul premier şi-a provocat în mod voit leziunile pentru care a stat internat, în perioada 20-26 iunie, la Spitalul Floreasca din Capitală, aşa că zilele respective nu pot fi scăzute din pedeapsă, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti.

"Potrivit dispoziţiilor articolului 87 Cod penal, durata executării pedepsei închisorii se socoteşte din ziua în care condamnatul începe să execute hotărârea definitivă de condamnare, dispoziţiile alineatului 3 al aceluiaşi articol statuând că timpul în care condamnatul, în cursul executării pedepsei, se află bolnav în spital, intră în durata executării, afară de cazul în care şi-a provocat în mod voit boala, iar această împrejurare se constată în cursul executării pedepsei", se precizează în motivare.

Tribunalul Bucureşti a respins, pe 3 octombrie, cererea lui Năstase de scădere din pedeapsa cu închisoarea a zilelor petrecute la Spitalul Floreasca.

Pe 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat de corupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor