De ce Bucureştiul nu-i ca Viena. Vlad Voiculescu, despre autobuzele cumpărate de Firea

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

În timp ce Viena cumpără autobuze electrice, Bucureştiul, unul dintre cele mai poluate oraşe ale Europei, va investi în 400 de autobuze diesel, remarcă, pe Facebook, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu.

"Dacă ne uităm la numărul de călători, 85% transportul public din Viena este deja electric.

Viena cumpără autobuze electrice: mai multe linii sunt deja operate complet electric. Autobuzele cumpărate la ultima licitaţie de Viena pot acoperi 150 de kilometri cu o singură încărcare, iar încărcarea durează 6 minute!

Chiar dacă autobuzele electrice sunt mai scumpe (majoritatea autobuzelor din Viena sunt fabricate de Mercedes, unele chiar în Austria), alimentarea acestora cu energie electrică este substanţial mai ieftină decât cea cu motorină iar evitarea noxelor este esenţială pentru orice oraş care îşi respectă cetăţenii.

În anii următori, Viena va renunţa în totalitate la tehnologia diesel, după cum au anunţat deja mai multe oraşe europene", scrie fostul ministru, în contextul în care primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat recent că Primăria va achiziţiona 400 de autobuze din Turcia.

Doamna Firea tocmai a cumpărat 400 de autobuze noi-nouţe.

Nu sunt electrice, sunt diesel.
Nu sunt Mercedes, sunt turceşti.
Nu sunt fabricate în România, desigur.

Bucureşti este unul dintre cele mai poluate oraşe ale Europei", reaminteşte Voiculescu.